2020-04-09 04:03

Ministrul Grindă a blocat un minister. PNDL-ul lui Dragnea, furat de edilii liberali. Ion Ștefan, cel mai dezastru ministru al Dezvoltării

 |  11:57
Ministrul Grindă a blocat un minister. PNDL-ul lui Dragnea, furat de edilii liberali. Ion Ștefan, cel mai dezastru ministru al Dezvoltării

Ion Ștefan, supranumit ”ministrul Grindă”, a fost instalat titular la Dezvoltare, acolo unde a decis ce primării să primească și care să nu primească bani pentru PNDL. Toate deciziile sunt politice. Numai că, ministrul a blocat tot Ministerul. Nu se mai lucreaza nimic. Ștefan a decis că facă o serie de controale la proiecte și a descoperit mai multe nereguli. Apoi, a decis ca acele nereguli să fie trimise la DNA. Dar, zicala ”unde dai și unde crapă” se pliază perfect peste ultimele decizii ale ministrului liberal.

În prag de alegeri locale, 165 de primari liberali riscă să ajungă să fie anchetați de DNA pentru că au fost turnați de propriul ministru. Înainte să ajungă la putere, PNL anunța că vrea să desființeze programul PNDL, înființat de Liviu Dragnea! Numai că, odată instalați la Palatul Victoria, liberalii s-au sucit. Nu doar că au renunțat să mai desființeze ceea ce a făcut Dragnea din pix, ci au decis să continue cu PNDL... 3!

Numai că, angajații din Ministerul Dezvoltării se plâng că ministrul care nu a plătit nici măcar impozitul la casă și a construit fără autorizație imobilul în care stă a blocat un întreg minister. 

Concret, proiectele celor 29 de edili PNL în cazul cărora DGDRI a găsit nereguli sunt în cuantum de aproape 18 milioane de lei. Ceilalți 9 primari PNL depistați de ISC au proiecte în valoare de aproape 6 milioane de lei.

Însă, lovitura lui ”Grindă” continuă în PNDL 2, acolo unde sunt vizați, de procurorii DNA, 127 de primari din PNL. Conform cifrelor, 79 dintre primarii liberali au picat la controlul DGDRI, iar 48 la cel al ISC. În primul caz, la controlul DGDRI, sumele ce trebuie returnate sunt de peste 62 de milioane de lei, iar la controlul ISC neregulile sunt de aproape 33 de milioane de lei. În total, 165 de primari PNL ar fi în vizor DNA. Totuși, trebuie precizat că s-ar putea ca numărul să fie mai mic, în cazul în care anumite proiecte găsite neconforme pe PNDL 1 și PNDL 2 sunt la aceeași primărie.

 Jurnalista Berta Popescu a prezentat cifrele și informațiile în emisiunea lui Adrian Ursu și a Oanei Zamfir. Ea a precizat că Ion Ștefan ar putea avea mai multe plângeri la DNA și ar fi putut oferi primarii din PNL ca monedă de schimb pentru stingerea cauzei sale. Ministrul Ștefan a refuzat să răspundă la informațiile prezentate de Antena 3.

”Toate procesele verbale, toate constatările din teren au fost înaintate către organele de anchetă. Absolut toate. Și astăzi, o echipă de la DNA a fost la minister pentru a ridica documente pentru a verifica diferite situații.

Este făcută sesizare către organele de anchetă. Nu că există suspiciuni, am găsit cazuri complicate. Lucrări neexecutate sau executate parțial și care au fost trimise spre decontare. În mandatul meu au fost oprite de la plată lucrări în valoare de peste 500 de milioane de lei. În perioada mandatului meu am plătit peste 3 miliarde de lei pentru lucrări executate. Nu cum s-a spus că PNL oprește lucrările prin PNDL.”, spunea, pe 10 februarie, la Digi 24, ministrul Ion Ștefan.

Minister blocat

Marți, în timp ce Ion Ștefan, ministrul desemnat al Dezvoltării, era audiat în comisiile reunite parlamentare, fostul ministru Daniel Suciu l-a acuzat pe acesta că a blocat accesarea unor fonduri europene, după ce a prezentat un documentat care ar dovedi acest lucru, în posesia căruia a intrat Reporter Global.

Reacția deputatului PSD a venit după ce Ion Ștefan și liderul deputaților PNL, Florin Roman, au prezentat fotografii cu lucrări de infrastructură prost realizate, cum ar fi drumuri pline de gropi.

Florin Roman l-a acuzat pe Daniel Suciu de mai multe greșeli din timpul mandatului său, moment în care deputatul PSD Ion Călin l-a avertizat pe Roman că ședința va fi suspendată dacă nu încetează.

Nici Daniel Suciu nu s-a lăsat mai prejos și a prezentat un document semnat de Ion Ștefan, care ar fi dus la blocarea unor fonduri europene.

„Vă asumați adresa pe care ați trimis-o premierului, «Punct de vedere [MDLPA] privind arhitectura de instituțională de gestionare a fondurilor europene privind politica de coeziune»?”, a întrebat Daniel Suciu.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, cunoscut și ca ministrul Grindă, merge din bâlbă în bâlbă. Prezent la Parlament, oficialul s-a bătut cu pumnul în piept și a asigurat că va finanța mai multe proiecte de dezvoltare a comunităţilor locale. Doar că, grăbit să se laude cu ce va face și ce va drege, a uitat de logică. Așa că a devenit autorul unei exprimări pe care trebuie să o citești de câteva ori, doar- doar vei înțelege ceva. Luați-o pe asta:

„Mâine vom construi acum. Prin semnarea acestor… Mâine, ceea ce am putea putea face mâine facem astăzi. Construim acum mâine”.

Mai încercăm o dată: „Mâine vom construi acum. Prin semnarea acestor… Mâine, ceea ce am putea putea face mâine facem astăzi. Construim acum mâine”.

Săptămâna trecută, același ministru a reușit cu greu să rostească precurtarea Programului Național de Dezvoltare Locală. I-a tot dat de zor cu PNLD, PNLD 2. Până la PNDL, a trecut ceva. Explicația face și ea toți banii: „Ocupându-mă mai mult de PNL“

Nici impozitul la casa nu l-a platit

Episodul cu taxele pe casa prea mare ( avea declarată o casă veche și mică, deci practic n-a plătit taxele corecte timp de aproape 20 de ani) ne-a adus noi documente doveditoare, dar rămâne un mister care de fapt ne explică marele mister românesc:Bogații româniei nu plătesc taxe destule pe proprietățile lor. Problema e că nici taxele astea mici actuale nu sunt revendicate de autorități. Fie e un blat tipic de Vrancea unde ne prefacem că ne batem Oprișan cu liberalii, dar ne vedem de treabă, fiecare cu averea lui, fie e reflexul normalizat de a fi atent doar cu taxele pulimii și sărăcimii, nu cu taxele cui chiar are să dea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-22Parerea ta...

KATY
24 Feb 2020

Toti ministri dezvoltarii numiti de liberali au fost slabi si incompetenti, daca nu era numit Eugen Teodorovici dupa plecarea lui Udrea fondurile europene pe programele de la Ministerul Fondurilor Europene erau pierdute. Acum la programul Regio stau proiectele neevaluate de anul trecut , pe ce or lua salariile, nu stiu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine