2020-07-15 20:03

Ministrul Justiţei şi procurorul general sunt FERMI: Sorina, minora din Mehedinţi, nu va părăsi România cu familia adoptivă

 |  10:41
Ministrul Justiţei şi procurorul general sunt FERMI: Sorina, minora din Mehedinţi, nu va părăsi România cu familia adoptivă

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat că Sorina, fetiţa din Mehedinţi, nu va părăsi România cu familia adoptivă până când nu vor fi lămurite toate aspectele privind legalitatea procedurii.

„Asemenea gesturi, situaţii nu mi-aş dori să mai văd niciodată în România. Ca ministru al Justiţiei, am făcut tot ce se putea omeneşte posibil. Cred că este absolut normal ca, până când nu sunt lămurite toate aspectele legate de legalitatea procedurii, fetiţa să rămână în România. Spun strict sub aspect personal. Legal, nu am voie să mă antepronunţ”, a spus Ana Birchall.

La rândul său, procurorul general Bogdan Licu a declarat că la Secţia de anchetare a magistraţilor a fost deschis dosar penal privind modul în care a acţionat procuroarea în cazul fetiţei din Mehedinţi.

„În calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri nu voi acoperi greşeli. La Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost constituit dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor prezentate în mass media. La această oră, la Craiova a ajuns o echipă formată din procurori şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. (...) În cadrul dosarului vor fi verificate toate faptele care au condus la această situaţie. Sunt suspiciuni. Nu pot comenta un dosar în lucru. Minora nu trebuie să părăsească teritoriul ţării până nu vor exista garanţii depline că aceasta va face în condiţii de siguranţă fizică şi psihică”, a declarat procurorul general, Bogdan Licu.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul penal vizează fapta de abuz în serviciu cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către procuror.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz