2020-08-10 01:41

Ministrul Justiției anunță o eventuală OUG pentru Legile Justiției

 |  16:06
Ministrul Justiției anunță o eventuală OUG pentru Legile Justiției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune într-un interviu pentru Digi24 că, în opinia sa, dezbaterea din Parlamentul European a fost constructivă deoarece prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans „a recunoscut că există o problemă cu protocoalele” cu SRI. Pe de altă parte, Toader spune că a văzut și luări de poziție care „nu sunt neapărat de bună credință”. Ministrul a anunțat și o ordonanță de urgență pe legile justiției, pentru a include în acestea recomandări ale Comisiei de la Veneția.

Toader a vorbit despre preocupările Comisiei de la Veneția, privind legile justiției, în condițiile în care ministrul va avea o întâlnire astăzi cu membri ai acestei comisii.

„Suntem aproape de finalul parcursului legislativ pe legile justiției, durează din 2015, ca să spună cei care de principiu sunt critici că nu au fost dezbateri în cei 3 ani. Eu nu-mi amintesc ca o lege să dureze 3 ani de zile să fie adoptată, și nu a stat în sertar, ci dezbătută. Voi vorbi cu reprezentanți ai Comisiei de la Veneția, să vedem în ce măsură sunt posibile anumite preluări din recomandările comisiei, anumite racordări a normelor juridice la standarde europene. Sunt câteva soluții pe care le am în vedere pentru o posibilă ordonanță de urgență”, a spus Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03Parerea ta...

VIN OAMENI VERZI - ROSI .
03 Oct 2018

MOLDOBUZULE , AI CAM INTORS-O CA LA BRAILA . SA PE RAGATESTE AI INTORS-O CA LA PLOIESTI . SAU PRINS AIA DE JMENURILE TELE DE SOCOLA . UITETE IN OGLINDA SA SCUIPI PE CINE VEZI IN EA .
ANONIM
04 Oct 2018

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ARTICOLUL 73 (3) Prin lege organică se reglementează: l) organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, a instanţelor judecătoreşti, a Ministerului Public şi a Curţii de Conturi; Delegarea legislativă ARTICOLUL 115 (1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz