2020-01-25 14:24

Ministrul Justiției, Florin Iordache, după consultări: textele ordonanțelor vor fi amendate

 |  15:04
Ministrul Justiției, Florin Iordache, după consultări: textele ordonanțelor vor fi amendate

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, după consultările publice de la Ministerul Justiției, că textele celor două ordonanțe de urgență aflate în dezbatere vor fi modificate. Ministrul a reiterat că nu vor beneficia de grațiere criminalii, violatorii și corupții, adică cei condamnați pentru fapte grave.

Iordache a evitat să răspundă la întrebarea legată de modalitatea prin care se va adopta grațierea colectivă, respectiv modificarea legislației penale. El a precizat că e va consulta cu premierul Grindeanu și se va ajunge la una dintre cele trei soluții disponibile: ordonanțe de urgență, lege adoptată prin asumarea răspunderii sau proiect de lege înaintat Parlamentului.

Referitor la prevederea din proiectul de ordonanță de modificare a Codului Penal și Codului de Procedură Penală, prin care ar urma să se stabilească la 200.000 de lei pragul minim de la care este incriminat abuzul în serviciu, Iordache a făcut trimitere la o decizie a Curții Constituționale prin care s-a impus să existe un prag „rezonabil”.

Răspunzând unei întrebările legate de solicitarea Președintelui Iohannis ca Guvernul să abandoneze demersurile privind grațierea și modificarea codurilor penale, Iordache a dat un răspuns ocolitor: „Voi veni în fața Guvernului cu niște acte coerente, care să respecte consultarea publică”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ. Cine nu va beneficia de GRAŢIERE. Anunţul ministrului JUSTIŢIEI, Florin Iordache

Florin Iordache spune că nici un POLITICIAN nu va fi GRAŢIAT

Macovei: Iordache trebuie să retragă OUG. E clar că beneficiarii ar fi Dragnea, Voiculescu, Tăriceanu, Ponta, Şova şi mulţi alţii

Prima parte a dezbaterilor de la Ministerul Justiției s-a încheiat. Sala a aplaudat frenetic când lui Iordache i s-a solicitat demisia

Reprezentantul ong-ului pro-Voiculescu a venit la dezbateri cu... gândaci și ploșnițe

Criminalii și violatorii vârstnici nu vor mai beneficia de grațiere parțială

Becali: Ăla care a FURAT un cârnat e la puşcărie, ăla care a furat 200 de milioane e GRAŢIAT

Ministrul Justiției renunță la grațiere prin ordonanță. Se merge pe asumarea răspunderii
Parerea ta...

STANESCU
30 Ian 2017

Buna ziua as vrea sa stiu daca tâlhăria beneficiaza de aceasta lege va rog astpt ras.
ADRIAN
30 Ian 2017

Fara prag la abuz in serviciu. Cine a furat un leu din bani publici, din postura de politician, sa faca puscarie cu EXECUTARE !!!!!
ADRIAN
30 Ian 2017

Iordache este analfabet. Tot citesc declaratiile acestui ins si ma minunez.
@ADRIAN
30 Ian 2017

Iordache este si plagiator A plagiat in teza de doctorat data la o fabrica de doctorate din Chisinau pe SOROS (SOROSIST ) si pe MRU.
SOCIALISTUL
01 Feb 2017

Sunt membru PSD si imi este rusine de ce au facut cei din guvern. Din pacate acest partid este condus de o gasca de infractori . Rusine .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine