2019-10-16 05:05

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache: România prezintă toate condiţiile ca MCV să fie încheiat

 |  11:07
Ministrul Justiţiei, Florin Iordache: România prezintă toate condiţiile ca MCV să fie încheiat

România prezintă toate condițiile ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie încheiat, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, joi, după întâlnirea cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou.

"Am prezentat obiectivele de la care a plecat România în 2006 și am arătat că România și-a îndeplinit acele condiționalități. Am arătat că România a făcut pași importanți și a consolidat instituții importante care garantează că în acest moment statul de drept este foarte important în România. Am arătat că România, în parteneriat cu Comisia, a consolidat instituții importante. Și, din punctul nostru de vedere, atât timp cât toate aceste condiționalități au fost îndeplinite (...)în condițiile în care toate aceste obiective, pe care, iată, România le-a avut în față în 10 ani de activitate, le-am îndeplinit, în acest moment România prezintă toate condițiile pentru ca acest Mecanism, în acest an, să poată fi încheiat ", a declarat Florin Iordache, citat de Agerpres.

Ministrul Justiției a adăugat că MCV a fost funcțional și a arătat progresele pe care ţara noastră le-a înregistrat în utimii ani în domeniul justiției: "Acest Mecanism, care a fost funcțional și care a arătat, de la an la an, progresele pe care România le-a făcut, demonstrează că în acest moment România prezintă garanții suficiente că toate autoritățile care vizează domeniul juridic din România funcționează în condiții foarte bune. Atât timp cât avem o legislație coerentă, atât timp cât avem niște instituții bune și care funcționează independent, opiniile pro sau contra le respect, dar nu pot să le comentez.(...) Noi trebuie să spunem ca stat că România îndeplinește în acest moment toate condițiile și toate condiționalitățile pentru a fi ridicat Mecanismul de Verificare și Cooperare".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
12 Ian 2017

ASTA NU HOTARASTI TU SLUG A FSN-ISTA TICALOSI CARE ATI FURAT TOATA TARA
NECESITATE M.C.V.
12 Ian 2017

Romania are nevoie in con tinuare de MCV .Mafia psd nu si-l doreste pentru a putea fura in liniste si a impune legi pentru gru pari infractionale , pe c are le pastoreste.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray