2020-06-06 11:20

Ministrul JUSTIȚIEI lămurește ce se întâmplă cu ancheta privind OUG 13. Ce mai pot face PROCURORII, după decizia CCR

 |  17:18
Ministrul JUSTIȚIEI lămurește ce se întâmplă cu ancheta privind OUG 13. Ce mai pot face PROCURORII, după decizia CCR

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat sâmbătă, după publicarea motivării CCR privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern că în acest moment procurorii nu mai pot continua ancheta care vizează OUG 13 pe aspecte de oportunitate a adoptării ordonanţei.

"Procurorii îşi vor continua ancheta pentru a finaliza respectivul dosar, a da o soluţie temeinică şi legală. Sigur, procurorii nu vor mai ancheta urmări aspectele de oportunitate, circumstanţele, împrejurările adoptării ordonanţei, că la ea ne referim în concret, pe viitor a unui act normativ de principiu. Ancheta continuă pe infracţiuni, pe fapte prevăzute în Codul Penal sau într-o lege specială, dar nu poate continua pe oportunitatte, circumstanţe, împrejurări, legalitate, constituţionalitate", a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei participă sâmbătă la lucrările Comisiei de la Veneţia, acolo unde a fost chemat să prezinte un raport cu privire la situaţia din România.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-03-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine