2019-10-23 03:17

Ministrul Justiției, PROMISIUNI pentru angajații din PENITENCIARE

 |  18:01
Ministrul Justiției, PROMISIUNI pentru angajații din PENITENCIARE

Angajaţii din penitenciare au protestat luni în Piaţa Victoriei şi i-au cerut premierului Viorica Dăncilă să intervină pentru rezolvarea problemelor din închisori. Sindicaliștii sunt nemulțumiți că ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu și-a respectat promisiunile. După-amiază, ministrul Justiției a susținut o conferință de presă în care a oferit mai multe explicații.

"Problema condițiilor de detenție este o problemă de sistem, este o problemă aproape istorică - n-a apărut nici ieri, nici alaltăieri", a subliniat Tudorel Toader, într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Justiției.

El a explicat că nu a fost planificată nicio întrevedere între premierul Viorica Dăncilă și lideri de sindicat din penitenciare, așa cum a apărut în media.

Câteva puncte principale din declarația ministrului Justiției:

deținuții execută pedepsele în condiții necorespunzătoare România e condamnată la CEDO tocmai pentru aceste condiții măsurile pe care le-am luat pe parcursul anului 2017 și început de 2018 sunt, pe de o parte, măsuri de ordin administrativ, pe de altă parte măsuri de natură legislativă ambele categorii se referă la ambele categorii de persoane care se află în penitenciare avem pe de o parte deținuții și pe partea cealaltă funcționarii cu statut special, funcționarii din penitenciar cele rezolvate și cele avute în vedere privesc măsuri administrative, măsuri legislative am văzut și eu modul în care se reflectă în media anumite teme am făcut apel de multe ori la dvs. ca problemele să fie reflectate în mod real, și onest, și corect astăzi am vorbit cu d-na prim-ministru de câteva ori la telefon, am discutat personal cu d-na prim ministru la sediul guvernului n-a fost planificată nicio întrevedere între domnia sa și lideri de sindicat din penitenciare, așa cum a apărut în media avem astăzi 22.884 de deținuți în sistemul penitenciar avem încadrați 12.795 de funcționari cu statut special nr. deținuților se află pe un trend, direcție să spunem descendentă nr. zilnic al celor care ies din penitenciare este mai mare decât nr. celor care intră în penitenciar nu înseamnă că trebuie să așteptăm ca problema din penitenciare să se rezolve în chip natural, prin această scădere progresivă, de aceea am luat și luăm în continuare măsuri infrastructură - avem 2 penitenciare care se află în proceduri de studiu de fezabilitate fiecare penitenciar va fi cu câte o mie de locuri, va fi nou construit și fiecare va fi la standarde europene, moderne, din proiectare, construcție, utilități, funcționalități la Pantelimon înființăm și operaționalizăm acel institut național de administrație publică și probațiune - fostul sediu PNA, în care să facem o școală de formare inițială și continuă a angajaților din penitenciare guvernul a aprobat un memorandum pentru cele 2 penitenciare, pentru operaționalizarea institutului și pentru extinderea, modernizarea unui centru de recuperare a forței de muncă, a capacității de muncă pentru angajații din penitenciare.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray