2020-01-27 04:24

Ministrul Justiției, reacție la Raportul MCV: ”Ne-a trecut glonțul pe la ureche”

 |  18:39
Ministrul Justiției, reacție la Raportul MCV: ”Ne-a trecut glonțul pe la ureche”

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a anunțat, marți seară, că a decis convocarea de urgență a Comisiei naționale pentru MCV și a făcut apel la instituțiile judiciare să participe, să își facă propria analiză și să vină cu măsuri pentru implementarea recomandărilor Comisiei Europene. Ea a spus că și-ar fi dorit un raport mai bun, că o amărește că au fost îndeplinite doar două din cele 12 recomandări inițiale și niciuna din cele 8 recomandări suplimentare din 2018. "Ne-a trecut glonțul pe la ureche", a afirmat Birchall.

"Am decis să convoc urgent Comisia MCV în care sunt reprezentate toate instituțiile judiciare din România și fac apel la acestea să răspundă pozitiv la invitație. Va fi cea mai extinsă și reprezentativă reuniune a comisiei MCV la nivel național. E momentul să concepem un plan de acțiune cu termene strânse pentru implementarea recomandărilor. Fiecare instituție trebuie să își facă propria analiză si să vină cu un plan de măsuri", a spus Birchall, într-o conferință de presă în care a prezentat concluziile Raportului MCV.

Ana Birchall a spus că raportul Comisiei Europene o "amărăște”, însă, raportat la activitatea Ministerului Justiției, în mandatul său, oficialii europeni remarcă "într-o manieră pozitivă” demersurile pe care le-a promovat: "Personal, mă amărăște acest raport. Din punct de vedere al activității Ministerului Justiției, în partea a doua, pe mandatul meu, se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-am promovat”.

"Tonalitatea raportului distinge clar două perioade: noiembrie 2018 - aprilie 2019 și aprilie 2019 - prezent. În ceea ce privește activitatea Guvernului României, prin Ministerul Justiției, în ceea ce privește a doua perioadă analizată în raport, sunt cel puțin șapte aprecieri pozitive explicite la ministrul Justiției sau la Ministerul Justiției. Cu titlu de exemplu, în iulie 2019 ministrul Justiției și-a exprimat intenția de a identifica soluții legislative corespunzătoare în consultare cu sistemul judiciar și cu Parlamentul, în cadrul unui nou proces structurat de consultări. Același raport menționează în termeni de progres faptul că la nivelul Ministerului Justiției, un grup de lucru, în consultare cu toate organismele judiciare și asociațiile profesionale ale magistraților au o analiză în evaluare”, a declarat Birchall.

"Sigur că ne-am fi dorit cu toții un raport mai bun”, a mai spus ministrul Justiției.

Ea a subliniat că Raportul recunoaște îndeplinirea a doar două recomandări din cele 12 formulate în 2017 - cea privind activitatea Agenției Naționale de Adminsitrare a Bunurilor Indisponibilizate, ANABI, instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției și cea referitoare la modul de implementare de către ANI a sistemului informatic PREVENT. De asemenea, CE punctează continuarea progreselor în cadrul recomandărilor nr. 3 și nr. 5 din 2017. "După cum ați observat și dumneavoastră, raportul este critic în ceea ce privește cele 8 recomandări formulate cu ocazia raportului MCV din noiembrie 2018”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-22Parerea ta...

BABUIN
22 Oct 2019

Paparuda asta este învățată cu gloante....carnoase...lrimite cu placere pe cale bucală
RESPECTAM GLONțUL DE AUR
22 Oct 2019

Ministrul Justiției, Ana Birchall va trebui sa înceapă lucru cu multa seriozitate si severitate, sa taie in carne vie și sa desființeze locurile coruptibile urât mirositoare ale Justiției Romane.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine