2020-02-28 17:59

Ministrul Justiției REACȚIONEAZĂ după decizia CCR: ”Președintele nu are nicio abilitate...”

 |  16:03
Ministrul Justiției REACȚIONEAZĂ după decizia CCR: ”Președintele nu are nicio abilitate...”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că decizia Curţii Constituţionale, care a admis sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis generat de refuzul şefului statului de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, valorifică principiul constituţional potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Toader mai spune că şeful statului nu are nici o abilitare legală pentru evaluarea competenţelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang înalt, spre deosebire de ministrul Justiţiei.

„Decizia CCR valorifică principiul constituţional potrivit căruia procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. Preşedintele României nu are nici o abilitare legală pentru evaluarea competenţelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang înalt, spre deosebire de ministrul justiţiei care are astfel de competenţe, stabilite atât la nivel constituţional cât şi la nivel infraconstituţional”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, la scurt timp de la anunţul privind decizia CCR.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis şi între Guvern şi preşedinte, ca urmare a respingerii de către şeful statului a cererii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a decis că refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a dus la un conflict juridic de natură constituţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-30

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ! CCR a ADMIS sesizarea Executivului privind conflictul Guvern-Preşedinte legat de revocarea şefei DNA
Parerea ta...

NEGRO
30 Mai 2018

Prostule, ai dreptate! Curva Constitutionala Romana ti-a dat apa la moara. Macina inainte! Esti tare, vorbesti mult fara nici o noima, dar ai calea libera. Justitia a devenit o carpa in Romania, dumitale te stergi pe maini cu ea. Pacat! Ai fost parte din sanul ei, te-ai exclus definitiv, cu de la dumitale putere, impreuna cu haitele PSD-ALDE. Barbaria a invins. Noi vom emigra, nu avem alta solutie, dar nu va vom lasa in pace. Romania o ducem cu noi, oriunde vom fiinta. Ne-o vom lua inapoi, cand nici nu va asteptati. Dar sa nu credeti ca atunci vom fi milostivi! Sa va fereasca Dumnezeu, care e singurul, puternic, mare si bun!
PUSCARIA
30 Mai 2018

bai limbricule toader tu esti terminat.pivniceru i-a supt pla lui dorneanu in wc .au facut orgie in wc asa ca veti fi arestati pentru constituire de grup criminal organizat.sugeti pla infractorului dragnea pana va veti ineca .decizia egala cu zero.ccr desfiintara urgent.sunt filmari dati-le publicitatii.
ANONIM
30 Mai 2018

Dintre cei noua membri ai CCR au votat ca niste TRADATORI TURBATI ai neamului COMUNISTOIZII BOLSEVICI, Valer Dorneanu, Simona-Maya Teodoroiu, Petre Lăzăroiu (numit de preşedintele României, pentru terminarea mandatului unui judecător care a decedat Ninosu, mandat care s-a încheiat în 2010; renumit în 2010) Mona Pivniceru, Marian Enache ,Attila Varga . Au votat IMPOTRIVA adevaratii JUDECATORII RATIONALI SI CU DISCERNAMANT Mircea Ştefan Minea, Daniel Morar si Livia Stanciu CINSTE LOR.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine