2019-12-13 05:32

Ministrul Justiției renunță la grațiere prin ordonanță. Se merge pe asumarea răspunderii

 |  11:23
Ministrul Justiției renunță la grațiere prin ordonanță. Se merge pe asumarea răspunderii

O masă eterogenă participă la dezbaterile publice care se desfășoară la Ministerul Justiției, pe tema ordonanțelor de urgență prin care se intenționează o grațiere colectivă și modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, în scopul dezincriminării parțiale a abuzului în serviciu și a conflictului de interese. Contestatari ai celor două inințiative legislative sunt contrați de susținători.

„Doua remarci : au aparut in sala ex-condamnati cu ghiotura si amestecul e atat de eterogen incat nu se intelege absolut nimic. Discursuri articulate acoperite de nebuni care explica cum "SRI a facut dosare la toti" Ministrul Iordache tace intelept dar momentan se pare ca a cam renuntat la ideea de OUG Liviu Avram de la Adevarul l-a facut KO in interventia sa, dar circul continua...”, scrie, pe contul său de Facebook, unul dintre participanți.

În intervenția sa, Iordache a vorbit despre adoptarea modificările prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. Ceea ce ar fi doar o modificare de formă (de procedură), nu de fond (de conținut).

„Prin aceste două iniţiative reconfiguraţi politica penală a statului în ceea ce priveşte câteva infracţiuni. Abuzul în serviciu e graţiat, potrivit proiectului de ordonanţă. Impuneţi mai multe condiţii: plângerea prealabilă, un cuantum al prejudiciului şi scăderea pedepselor. În nota de fundamentare nu explicaţi de ce. Infracţiune de abuz în serviciu e practic dezincriminată, nu mai există nici conflict de interese. Se poate modifica politica penală a statului prin ordonanţă de urgenţă?”, l-a întrebat jurnalistul Liviu Avram pe ministrul Justiţiei, citat de adevarul.ro.

Florin Iordache i-a replicat jurnalistului că în urma dezbaterii publice, Guvernul va lua o decizie asupra formei în care vor fi adoptate măsurile prevăzute în ordonanţele de urgenţă: proiect de lege sau angajarea răspunderii executivului în faţa Parlamentului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30

In legatura cu acest articol...

ULTIMA ORĂ. Cine nu va beneficia de GRAŢIERE. Anunţul ministrului JUSTIŢIEI, Florin Iordache

Gigi Becali şi-a făcut apariţia la dezbaterea de la Ministerul Justiţiei. Vezi ce a declarat

GRAŢIEREA şi MODIFICAREA CODURILOR PENALE, pe masa Ministerului Justiţiei – ora 10.00

TĂRICEANU, despre proteste: „Am subestimat reacția SISTEMULUI!”. Vezi de ce spune președintele SENATULUI că „deranjul e foarte mare”

Grindeanu, despre GRAȚIERE: Așteptăm decizia Ministrului Justiției și adoptăm soluția cea mai bună
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray