2020-08-03 15:26

Ministrul Marcel Vela: ”Am toleranță ZERO față de infracționalitate”

 |  14:27
Ministrul Marcel Vela: ”Am toleranță ZERO față de infracționalitate”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, împreună cu secretarul de stat Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, șeful Poliției de Frontieră, Liviu Bute, și directorul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Alexandru Scurtu au prezentat principalele rezultate obținute în primul semestru al acestui an de către structurile operative ale Poliției Române si ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva criminalității.

„Am venit să vă prezentăm acțiunile MAI în zona combaterii criminalității. Așa cum știți, pe lângă activitatea pe care o desfășurăm pentru combaterea epidemiei, MAI, Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmeria, Serviciul de Acțiuni Speciale, suntem implicați și în combaterea infracționalității. Așa cum am spus, încă de la începutul mandatului meu, am toleranță zero față de infracționalitate” a datat asigurări Marcel Vela.

La rândul său, secretarul de stat Bogdan Despescu a prezentat un scurt bilanț al acțiunilor întreprinse de structurile MAI împotriva celor care nu respectă legea.

 „Siguranța oamenilor reprezintă obiectivul nostru și de aceea vă asigur că avem toleranță zero față de cei care nu respectă legea, indiferent de calitatea acestora. MAI a declanțat ofensiva împotriva infractorilor de orice fel. (...) Pe parcursul lunii iulie, au fost destructurate 50 de grupări infracționale. Polițiștii de Combaterea a Criminalității Organizate împreună cu procurorii DIICOT au derulat 97 de acțiuni operative, au efectuat 480 de percheziții judiciare, fiind cercetate 445 de persoane, 92 sub control judiciar și 149 au fost reținute sau arestate preventiv. O atenție deosebită o acordăm prevenirii și combaterii traficului de persoane. Recent, am ajuns la un acord cu reprezentanții Ambasadei SUA pentru a ne sprijini din punct de vedere tehnic în vedere identificării acestor tipuri de infracțiuni. În această lună, au fost desfășurate 20 de acțiuni operative și 168 de percheziții judiciare pentru destructurarea grupărilor specializate în trafic de persoane și spălare de bani.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-31Parerea ta...

BZR
01 Aug 2020

La acțiuni cu toții,la bani,numai unii!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz