2020-03-30 13:47

Ministrul Muncii păcălește românii că nu mai au nevoie de adeverințe de muncă. Șefii de la Casa de Pensii spun că nu se poate așa ceva. STS întreabă de ce nu a fost anunțat

 |  13:04
Ministrul Muncii păcălește românii că nu mai au nevoie de adeverințe de muncă. Șefii de la Casa de Pensii spun că nu se poate așa ceva. STS întreabă de ce nu a fost anunțat

Ministrul Muncii aflat în campanie electorală pentru o primărie din Capitală (PNL nu a decis, încă, dacă îi dă vreuna sau pe care) face anunțuri prin care păcălește românii și pune în mare încurcătură subordonații. Și anume, spune că s-a ocupat ca ANPIS, ANOFM și CNPP să aibă acces în Revisal-ul gestionat de Inspecția Muncii, astfel încât oamenii să nu mai aducă adeverințe de venit. Nimic mai greșit!, susține fostul consilier al Ministrului Muncii, Cristian Vasilcoiu.

În Revisal se regăsesc doar salariile de bază, fără sporuri, prime, nu rezultă din Revisal venitul net total lunar al unei persoane și nici valoarea CAS și CASS plătite de acea persoană. Ca să nu mai vorbim de veniturile rezultate din alte activități și impozitate de ANAF. O legătură ar trebui făcută cu ANAF, unde există date complete, dar aceasta e altă poveste, explica Vasilcoiu pe pagina s-a de facebook.

"În concluzie, în încercarea de a câștiga capital electoral Violeta Alexandru urcă românii în capul angajaților ANPIS, ANOFM și CNPP. Să vedeți ce circ va ieși la ghișee. Și, nu în ultimul rând, dacă se va calcula doar pe ceea ce scrie în Revisal, oamenii vor avea beneficii mult mai mici! L.E.: ANPIS, ANOFM și CNPP puteau cere de la IM și până acum date de la Revisal, doar că nu îi ajută cu nimic. Plus că CNPP are bază de date cu cărțile de muncă scanate!", a scris acesta pe pagina sa. 

Mai mult, el sustine ca a fost sunat  de STS, care, panicat, ar fi intrebat "că ce aplicație vrea să lanseze ministrul Muncii, că dacă intră în contact cu alte aplicații/programe/site-uri ale ministerului, că astea folosesc server-e aflate la STS și că lor de ce nu li s-a spus nimic, că generează ditamai incidentul de securitate! Le-am răspuns, sec, că nu mai lucrez la Ministerul Muncii și să încerce, în continuare, să o contacteze pe auto-intitulata cea mai transparentă și mult prea deșteaptă Violeta Alexandru". 

Fără adeverințe de vechime la pensionare?! Aceasta ar fi noutatea anului 2020. Casa Naţională de Pensii Publice şi casele teritoriale de pensii s-ar fi conformat astfel ordinului ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

UPDATE: Casa Națională de Pensii a transmis un punct de vedere cu privire la informația publicată în presă, conform căreia nu ar mai fi nevoie de adeverințe de vechime la pensionare.

„Precizăm, în acest context, că Ordinul nr. 1783/2019 al ministrului muncii și protecției sociale are în vedere vizualizarea informațiilor din REVISAL și nu utilizarea unor date cu rol de document care să înlocuiască adeverințele prevăzute de legea pensiilor”, au spus reprezentanții CNPP, într-un comunicat postat pe site-ul instituției. Casa de Pensii susține, astfel, că nu este adevărată informația conform căreia” persoanele aflate în prag de pensionare nu mai sunt nevoite să obțină de la angajatori și să depună la dosar adeverințele care dovedesc vechimea în muncă„.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

UN CETATEAN
22 Ian 2020

Aceasta pentru ca digitalizarea in Ro este redusa si nu exista softuri care sa cumuleze mai multe date pentru fiecare viitor pensionar. Iar Revisalul ar trebui reformat ca sa inluda mai multe date. Intre dorinte si putinte in Ro ezista mari diferente.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine