2020-07-11 02:49

Ministrul Răzvan Cuc anunţă că urmează o hotărâre de guvern pentru trecerea porturilor la administraţiile locale

 |  20:13
Ministrul Răzvan Cuc anunţă că urmează o hotărâre de guvern pentru trecerea porturilor la administraţiile locale

Prezent, marţi, într-o vizită în judeţul Mehedinţi, ministrul Transporturilor a declarat că în scurt timp porturile vor trece de la APDF la administraţiile locale

De altfel, acesta a fost şi scopul principal al vizitei ministrului Cuc în judeţul Mehedinţi.

“M-am aflat astăzi în județul Mehedinți alături de Președintele Consiliului Județean - Aladin Georgescu și reprezentanți ai autorităților locale unde am discutat și despre trecerea porturilor, aflate la Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu - APDF Giurgiu, către administrațiile locale din județ. Vorbesc aici de porturile din Drobeta Turnu Severin, Orșova, Svinița, Dubova și Gruia.

Aceste demersuri nu sunt o noutate, iar în scurt timp vom emite o Hotărâre de Guvern care va reglementa acest transfer. Acest proiect de act normativ va parcurge toate etapele procedurale privind consultarea publică, unde toți cei interesați, chiar si autoritătile publice, pot face propuneri, sugestii sau opinii cu privire la actul normativ. Decizia este necesară pentru că, trecerea acestor obiective în subordinea administrației locale, poate deschide calea către modernizarea infrastructurii de aici și dezvoltarea potențialului turistic din zonă” – anunţă ministrul Cucu, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Tot aici, ministrul vorbeşte şi despre cea de-a doua parte a vizitei, ce a vizat verificarea obiectivelor de investiții pe care Ministerul Transporturilor le are în județul Mehedinți:

“Este vorba de peste 50 kilometri de drumuri naționale pe care se efectuează lucrări de reabilitare sau se toarnă covor asfaltic nou.

Putem vorbi de DN 67 sau DN 56 B unde se aștern covoare asfaltice pe o distanță de circa 32 de kilometri. La DN 56B, între localitățile Devesel și Gogoșu, este o lucrare foarte importantă având în vedere că drumul se află la intrarea în țară prin Vama Porțile de Fier II.

Am mers, de asemenea, pe șantierul de pe DN 56C, în zona localităților Salcia - Vrata - Gârla Mare, acolo unde se fac lucrări de reabilitare a carosabilului pe o distanță de 20 kilometri, pe primii aproximativ 8 kilometri fiind deja turnat asfalt nou.

Promisiunile pe care le-am făcut celor din județ au devenit realitate și sunt bucuros că pot sprijini autoritățile locale și cetățenii din zonă să beneficieze de o infrastructură modernă.”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz