2020-06-02 18:44

Ministrul Răzvan Cuc, despre CNAIR: „Au bani şi trebuie să înţeleagă că lucrează în interesul cetăţeanului!”

 |  19:58
Ministrul Răzvan Cuc, despre CNAIR: „Au bani şi trebuie să înţeleagă că lucrează în interesul cetăţeanului!”

Urmările recentului accident rutier în care a fost implicat nu l-au împiedicat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să continue inspecţiile pe şantiere. Joi, acesta a fost prezent în judeţul Neamţ

Verificarea stadiului lucrărilor la obiectivele de infrastructură ce aparțin Ministerului Transporturilor a fost – şi de această data – scopul vizitei ministrului pe şantierele din judeţul Neamţ.

La întoarcere, Răzvan Cuc a scris, pe pagina sa de facebook:

“Sunt astăzi, în județul Neamț, alături de Președintele Organizației Neamț a PSD, Ionel Arsene și Directorul CNAIR, Sorin SCARLAT, să verific stadiul lucrărilor la obiectivele de infrastructură ce aparțin Ministerului Transporturilor.

Prima oprire am avut-o la Barajul Bicaz, de pe DN 15 Poiana Largului-Bicaz, unde s-au efectuat reparații de refacere a corpului de drum afectat, s-au turnat covoare asfaltice pe suprafețe întinse, s-a înlocuit zidul de sprijin, s-a lucrat la refacerea șanțurilor de scurgere și s-a montat parapet metallic. Toate aceste lucrări sunt executate de către Asocierea câștigătoare, în urma unei proceduri de licitație.

Valoarea contractului este de 302.132.014,19 lei cu TVA și are o durată de execuție de 6 luni.

Drumul care traversează Barajul Bicaz a beneficiat de lucrări de refacere și turnare de covoare asfaltice executate în regie proprie de către Compania Națională de Administarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prin grija Drirecției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași.

Am spus de fiecare dată că, acolo unde se poate, cei de la CNAIR vor interveni în regie proprie să efectueze lucrări, astfel încât cetățenii să beneficieze mai repede de infrastructura rutieră refăcută.

Cei de la Compania de Drumuri trebuie să înțeleagă, odată pentru totdeauna, că lucrează în interesul cetățenilor și nu pentru propriile interese. Pe lângă construcția de autostrăzi sunt și multe alte lucruri de realizat de către dânșii. Au bani!!! Le cer să-i consume pentru lucrările pe care au obligația să le facă.

La începutul mandatului am spus că se vor asfalta 150 km în județul Neamț. Până în prezent s-au asfaltat 80 km, restul se vor asfalta cât mai repede. Am fost aici în luna martie și nu se întâmplase nimic. Acum vedeți că lucrurile au luat o altă turnură. Investițiile vor continua.

Un alt lucru foarte important este proiectul privind Drumul Expres Bacău – Neamț. Iată că am ajuns la final cu această procedură: s-au depus 4 oferte. L-am rugat pe domnul director general al CNAIR să întrunească, de urgență, Comisia și să evalueze documentațiile aferente acestui proiect, astfel încât până la sfârșitul lunii august să avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine