2020-07-02 19:00

Ministrul Răzvan CUC, mesaj dur după încă o vizită pe șantiere: „Ori se mobilizează si muncesc, ori pleacă acasă…”

 |  16:57
Ministrul Răzvan CUC, mesaj dur după încă o vizită pe șantiere:  „Ori se mobilizează si muncesc, ori pleacă acasă…”

Pentru ministrul Transporturilor, seria vizitelor pe șantierele unor proiecte de infrastructură din toată țara continuă. Și asta pentru că, așa cum spune chiar ministrul într-o postare pe o rețea de socializare, „îmi doresc ca aceste șantiere să se finalizeze la termenele asumate de constructori”. Joi, Răzvan Cuc a fost pe șantierul autostrăzii Sebeș – Turda, loturile 1 și 2 și a transmis un mesaj dur pentru constructorii care nu respectă termenele asumate.

„Pe lotul 1 al acestui tronson de autostradă, antreprenorul a avansat cu lucrările. Am văzut că lucrează la structuri destul de intens. Se vede un progres fizic în urma vizitei pe care am efectuat-o în urmă cu 2 săptămâni, pe acest lot. Într-adevăr mobilizarea şi la dânsul trebuie să crească. Au fost condiţiile meteo nefavorabile din ultimile zile, dar i-am solicitat să intre degrabă să lucreze şi la terasamente.  Sper că au înţeles foarte bine mesajul meu: nu vreau să se mobilizeze doar când anunț că vin. Voi anunţa şi cu 2 ore înainte când voi face o conferinţă de presă şi voi veni pe nepusă masă, ca să văd exact cum aceşti antreprenori au înţeles să ducă la bun sfârşit ceea ce şi-au asumat prin contracte.

Sunt nemulțumit cu privire la stadiul lucrărilor pe lotul 2. Luni ii voi invita la sediul ministerului. Am spus: nu vreau să vină nimeni din România, nu mă interesează reprezentatul local cine este pe şantier, vreau să vină cel de la firma mamă din Grecia, să vorbesc cu el. Ca să văd exact care sunt problemele lor.

Înţeleg că au nişte probleme financiare. Bun. Eu pot să înţeleg că le au, dar în contextul în care tu din România ţi-ai luat toţi banii, plăteşte subcontractorii români. Şi bagă-i la lucru. Sunt undeva la 100 de firme care au avut lucrări cu firma respectivă şi nu au fost plătiţi. Încă o dată, e un lucru care mă doare pe mine, nu neapărat ca şi ministru, mă doare ca şi român. Am înţeles că tolerăm anumite lucruri, dar până la un punct.

Nu mai stau să aştept promisiuni, pentru că am văzut unde duc aceste promisiuni. De obicei ele se finalizează în unele claim-uri. Să înţeleagă toată lumea ce înseamnă claim: sunt bani nemunciţi din punctul meu de vedere. Unele firme vin şi, în loc să se mobilizeze conform promisiunilor pe care şi le-au luat în contracte, încep şi studiază câteva clauze din contract şi vin să facă tot felul de claim-uri.

Mesajul meu pe care antreprenorii trebuie să-l înțeleagă este unul foarte clar: ori se mobilizează si muncesc, ori pleacă acasă”, a scris ministrul, într-o postare pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz