2020-04-07 23:48

Ministrul Sănătății s-a angajat la clinica privată Polisano. Este moral?! El a încercat să favorizeze clinca deținută de MedLife în ceea ce privește decontările publice

 |  08:19
Ministrul Sănătății s-a angajat la clinica privată Polisano. Este moral?! El a încercat să favorizeze clinca deținută de MedLife în ceea ce privește decontările publice

Libertatea publică azi documente de interes public obținute din Ministerul Sănătății și din clinica privată Polisano. Contractul 1589, încheiat pe 7 noiembrie 2019, la trei zile după instalarea Guvernului Orban, între „salariatul Costache Victor-Sebastian” și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL”. Medicul e angajat pentru ”10 ore/săptămână, inegal în afara orelor de program ale angajatului din cadrul Ministerului Sănătății”. Clinica privată Polisano este deținută de MedLife.

Miercuri seară, la emisiunea lui Silviu Mănăstire de la B1TV, ministrul PNL a spus că ”operez gratis”, dar în contract scrie: ”Salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei”. 

În contractul din 7 noiembrie 2019 între Clinica Polisano Sibiu și angajatul Victor Costache scrie: ”Salariatului îi revin, în principal, următoarele obligații: c) obligația de fidelitate față de angajator în executarea atribuțiilor de serviciu”.

În Constituția României scrie: ”ARTICOLUL 104. Jurământul de credință.  (1) Primul-ministru, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului vor depune individual, în fața Președintelui României, jurământul de la Articolul 82”.  Pe 4 noiembrie 2019, ministrul Sănătății Victor Costache, din guvernul PNL, a depus următorul jurământ, la Palatul Cotroceni: ”Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”. 

„Atasat gasesti ordinele corectate de mine pe asa numita directie de Actiuni Prioritare. Pentru a detalia, aceste programe au fost introduse in 2015 cu dedicatie pentru unele centre de stat si se dadeau, pana acum, intre “prieteni”, scria ministrul Sănătății Victor Costache în mailurile adresate Laviniei Coțofană, fostă judecătoare care îi oferea consultanță juridică. Aceasta îl acuză pe chirurg că a vrut să sifoneze bani de la stat pentru a îmbogăți spitalele private la care lucrează el și „mâna lui dreaptă”, secretarul de stat Horațiu Moldovan.

În urma scandalului iscat de dezvăluirile Lavinei Coțofană în ziarul Libertatea, ministrul Sănătății a spus că acel document este un fals. Dar jurnalistul Cătălin Tolontan și echipa sa au prezentat probe care arată că adăugarea a fost făcută chiar de Costache, documentul Google Docs având activată funcția de „urmărire a modificărilor”.  ”Când am văzut ”corecturile” ministrului, unde apăreau Polisano, adică Medlife, și Sanador, unde operează ministrul și secretarul de stat, i-am spus că e mult prea riscant”, a povestit Lavinia Coțofană în emisiunea jurnalistei Adriana Nedelea. Atunci șefii MS au eliminat spitalele private și i-au spus ministrului că el poate schimba oricând lista cu spitalele agreate printr-un nou ordin. Dar schimbările de la angiografe oricum au rămas în noua formă, în așteptarea unei liste schimbate, cu Polisano deja calificată, dacă va fi cazul, a explicat fosta judecătoare în emisiunea amintită.

Clinica privată Polisano este deținută de MedLife. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04Parerea ta...

ANONIM
30 Ian 2020

Se vede ca si el este un autist....uitati.ca la fata lui !!!....reprezonta jigodiile aparute la pdl/ pnl si sugaci la sterpul țării
APLAUZE
30 Ian 2020

Cu acești oameni in fruntea tarii românești vei scrie cu adevarat istoria României. Aplauzele noastre sînt îndreptate spre voi cu mare cinste .
BORFAș
30 Ian 2020

Măi "APLAUZE " iti doresc sa fi operat de acest AUTIST , cu diplome de afara recunoscute de un ministru contabil...ALUPIGUS
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine