2020-08-05 02:29

Mircea Băsescu ar putea fi eliberat din închisoare. Curtea de Apel Constanţa decide vineri

 |  10:16
Mircea Băsescu ar putea fi eliberat din închisoare. Curtea de Apel Constanţa decide vineri

Mircea Băsescu ar putea fi eliberat din închisoare. Fratele preşedintelui Traian Băsescu a contestat măsura prelungirii arestului preventiv, iar decizia finală urmează să se ia azi, la Curtea de Apel Constanţa.

De asemenea, vineri trebuie să se dea şi decizia în cazul cererilor depuse de familia lui Bercea Mondial. Izaura Anghel şi fratele ei vor să scape de controlul judiciar, iar soţul ei cere să iasă din spatele gratiilor.

Tribunalul Constanţa a respins, miercuri, cererile formulate de Mircea Basescu şi Marian Căpăţână privind înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Decizia nu a fost definitivă, ea fiind contestată la instanţa superioară de către avocatul lui Mircea Băsescu.

După două ore de audieri în prezenţa avocaţilor, la Tribunalul Constanţa, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, ambii trimişi în judecată de DNA Bucureşti pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune, au plecat către Bucureşti, împreună, fiind transportaţi cu aceeaşi dubă a poliţiei.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni în baza rechizitoriului întocmit de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi complicitate la această infracţiune.

Tribunalul Bucureşti a decis marţi că nu mai are competenţa să judece cererea de revocare a măsurii arestării preventive depusă de Mircea Băsescu, cauza fiind trimisă la Tribunalul Constanţa.

DNA a precizat că, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.

„Inculpatul Mircea Băsescu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor şi poate obţine o situaţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate. Ulterior, pentru că tatăl denunţătorului nu a fost pus în libertate, denunţătorul i-a remis şi suma de 350.000 de euro inculpatului Căpăţână în acelaşi scop. Intervalul de timp în care denunţătorul a remis sumele de bani inculpatului Căpăţână este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luării măsurii arestării preventive faţă de tatăl denunţătorului) şi 22.02.2012 (data pronunţării hotărârii de condamnare la instanţa de fond)”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, DNA a mai menţionat că, din suma totală de 600.000 de euro remisă lui Marian Căpăţână, fratele preşedintelui a primit 250.000 de euro.

„Pentru faptul că a mijlocit remiterea banilor, Marian Căpăţână şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la denunţător. După pronunţarea hotărârii de condamnare din 22 februarie 2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de Mircea Băsescu, denunţătorul şi membrii familiei sale au pretins restituirea banilor daţi inculpaţilor. În acest sens, până la 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite diferite alte sume de către Marian Căpăţână”, au susţinut procurorii.

DNA precizează că, deşi cei doi au restituit o parte din banii primiţi, aceştia l-au asigurat în continuare pe Florin Anghel că vor continua demersurile, respectiv folosirea influenţei în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova.

În cauză a fost instituită măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu a fost arestat, alături de Marian Căpăţână, în 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-18

In legatura cu acest articol...

Izaura Anghel: Familie mea n-a avut niciodată intenţia de a-l şantaja pe Mircea Băsescu

Tribunalul Constanţa. Mircea Băsescu rămâne deocamdată în arest

Mircea Băsescu, transferat la Poarta Albă

Mircea Băsescu află dacă va fi eliberat din închisoare. Magistraţii Tribunalului Bucureşti decid

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată

CAB: Apărarea invocată de Mircea Băsescu în timpul procesului, lipsită de veridicitate

Mircea Băsescu, la DNA. Autorităţile au pus sechestru pe averea fratelui preşedintelui

Bercea Mondial, la DNA pentru audieri. Interlopul a adus cravata cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu

Probele video împotriva lui Mircea Băsescu, certificate de un specialist tehnic al DNA

Noi stenograme din dosarul în care este implicat Mircea Băsescu şi care ar surprinde momentul în care s-a încercat flagrantul

Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

Codruţa Kovesi a sesizat CSM şi CNA referitor la cazul Bercea-Mircea Băsescu

Înregistrări care arată că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 euro ca să intervină pentru Bercea Mondial

UPDATE. Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz