2020-07-11 10:02

Mircea Băsescu, audiat la DNA în cazul privind posibilele fapte de corupţie săvârşite de avocatul familiei Bercea

 |  11:23
Mircea Băsescu, audiat la DNA în cazul privind posibilele fapte de corupţie săvârşite de avocatul familiei Bercea

Mircea Băsescu este audiat, miercuri, la DNA, după ce avocatul său a depus în numele lui o scrisoare pe care a primit-o de la Nati Meir în care acesta reclamă posibile fapte de corupţie săvârşite de avocatul familiei Bercea, Pavel Abraham, au precizat surse judiciare, pentru Mediafax.

Fratele preşedintelui Traian Băsescu a fost adus miercuri dimineaţă la DNA, din arestul Poliţiei Capitalei.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a depus luni, la DNA, o scrisoare primită în arest de clientul său de la Nati Meir în care acesta reclamă faptul că avocatul familiei Bercea, Pavel Avraham ar fi încercat să îl convingă să dea declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

"Azi am adus la cunoştinţa DNA scrisoarea primită de către Mircea Băsescu în arest de la Nati Meir, (...) în care Nati Meir spune despre domnul avocat Pavel Avraham că s-ar putea face vinovat de anumite fapte de corupţie. Noi am adus la cunoştinţa organelor de anchetă acest lucru", a precizat avocatul Nelu Taşcă.

Avocatul lui Mircea Băsescu a mai spus că este vorba despre "un fel de denunţ". Nelu Taşcă a afirmat că Pavel Avraham a avut încheiat un contract de asistenţă juridică cu Nati Meir, în anul 2012.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop. Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro.

Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

„După pronunţarea hotărârii de condamnare din data de 22.02.2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de inculpatul Băsescu Mircea, denunţătorul şi membrii familiei sale au pretins restituirea banilor daţi inculpaţilor”, au scris procurorii în rechizitoriu.

În acest sens, până în 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite alte sume de către Marian Căpăţână.

“Deşi cei doi inculpaţi au restituit o parte din banii primiţi, aceştia l-au asigurat în continuare pe denunţător că vor continua demersurile pentru care au primit banii, respectiv folosirea influenţei în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova”, potrivit procurorilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-30

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Tribunalul Constanţa: Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest preventiv

Noi stenograme în dosarul Mircea Băsescu. Fratele preşedintelui s-a oferit să ajute familia lui Bercea să recupereze banii

Mircea Băsescu cere Tribunalului Constanţa înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu

Mircea Băsescu ar putea fi eliberat din închisoare. Curtea de Apel Constanţa decide vineri

Tribunalul Constanţa. Mircea Băsescu rămâne deocamdată în arest

UPDATE. Tribunalul Constanţa: Mircea Băsescu rămâne în arest

Mircea Băsescu, transferat la Poarta Albă

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată

CAB: Apărarea invocată de Mircea Băsescu în timpul procesului, lipsită de veridicitate

Mircea Băsescu, la DNA. Autorităţile au pus sechestru pe averea fratelui preşedintelui

Duane Butcher, despre cazul Mircea Băsescu: Întăreşte independenţa sistemului judiciar. Oamenii sunt egali

UPDATE. Mircea Băsescu rămâne în arest

Bercea Mondial, la DNA pentru audieri. Interlopul a adus cravata cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu

Probele video împotriva lui Mircea Băsescu, certificate de un specialist tehnic al DNA

Noi stenograme din dosarul în care este implicat Mircea Băsescu şi care ar surprinde momentul în care s-a încercat flagrantul

Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

Curtea de Apel judecă contestaţia lui Mircea Băsescu la decizia TB privind arestul preventiv

Codruţa Kovesi a sesizat CSM şi CNA referitor la cazul Bercea-Mircea Băsescu

Cazul reţinerii lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Băsescu, în presa străină

Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

Înregistrări care arată că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 euro ca să intervină pentru Bercea Mondial

UPDATE. Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz