2020-07-13 09:20

UPDATE. Mircea Băsescu rămâne în arest

 |  10:02
UPDATE. Mircea Băsescu rămâne în arest

UPDATE, ora 17.20: Curtea de Apel București a decis ca Mircea Băsescu să rămână în arest. Decizia este definitivă.

UPDATE, ora 14.10: Judecarea contestaţiei lui Mircea Băsescu faţă de arestarea sa în dosarul traficului de influenţă s-a încheiat în jurul orei prânzului, iar instanţa a rămas în pronunţare, fratele preşedintelui fiind dus înapoi în arestul Poliţiei Capitalei, după terminarea procesului. Potrivit unor surse, magistraţii vor comunica astăzi după-amiază verdictul privind contestaţia. Fratele şefului statului a fost scos din sediul Curţii de Apel Bucureşti cu cătuşe la mâni, acoperite cu o haină.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat, după proces, că fratele şefului statului şi-a menţinut declaraţiile de la fondul cauzei, susţinând că este nevinovat. Înapoi în arest a fost dus şi Marian Căpăţână, care a contestat, şi el, măsura de arestare preventivă. La urcarea în dubă, întrebat de jurnalişti dacă şi-a însuşit 350.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial, Căpăţână a spus că nu. “Am împrumutat bani că să-i folosesc la Aversa (fabrica de pompe - n.r.)”, a adăugat cel care ar fi fost intermediarul banilor daţi lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină astfel încât Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, să scape de închisoare

La sediul Curţii de Apel s-a aflat şi avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, care a spus că instanţa ar urma să dea la ora 17.00 verdictul privind contestaţiile lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână. Decizia Curţii de Apel Bucureşti referitoare la cele două contestaţii va fi definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar. 

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a fost adus, vineri dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti, unde urmează să se judece constestaţia sa faţă de măsura arestului preventiv dispusă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

De asemenea, din arestul Poliţiei Capitalei a fost adus la instanţă şi Marian Căpăţână, intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, i-ar fi dat lui Mircea Băsescu pentru ca acesta să intervină astfel încât interlopul să scape de închisoare. Şi Marian Căpăţână a contestat măsura de arestare preventivă.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti referitoare la cele două contestaţii va fi definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în data de 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea, a precizat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv", a arătat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 20 iunie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mircea Băsescu, pentru trafic de influenţă, şi a lui Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu, pentru ca Bercea Mondial să scape de închisoare.

Această decizie a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca pe data de 27 iunie dosarul.

Judecătorul care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

"Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv”, a precizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti care a decis arestarea lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu a fost reţinut şi, ulterior, arestat, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat Mircea Băsescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-27

In legatura cu acest articol...

Bercea Mondial, la DNA pentru audieri. Interlopul a adus cravata cu care a fost înregistrat Mircea Băsescu

Probele video împotriva lui Mircea Băsescu, certificate de un specialist tehnic al DNA

Noi stenograme din dosarul în care este implicat Mircea Băsescu şi care ar surprinde momentul în care s-a încercat flagrantul

Mircea Băsescu a recunoscut că a primit bani de la familia lui Bercea Mondial

Curtea de Apel judecă contestaţia lui Mircea Băsescu la decizia TB privind arestul preventiv

Codruţa Kovesi a sesizat CSM şi CNA referitor la cazul Bercea-Mircea Băsescu

Marian Căpăţînă, presupusul intermediar al banilor, reţinut în dosarul de trafic de influenţă al lui Mircea Băsescu

Înregistrări care arată că Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 euro ca să intervină pentru Bercea Mondial

UPDATE. Mircea Băsescu a fost arestat pentru 30 de zile
Parerea ta...

MAXX CERVIQUS
28 Iun 2014

Vinovat, nevinovat... sa dea banii înapoi. știe cineva unde s-au dus? Poate pe blugii PMP- zic!!!
ALUPIGUS
28 Iun 2014

De când a început scandalul Bercea și Nasul, Turcescu are datorii la întreținere. Pora vrea sa vadă ce recompensa se pune pe adevăr, cică s-ar baga ptr 10mii de coco! Băieții ăștia chiar au muncit pe banii de la Bercea,
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz