2020-08-05 02:05

Mircea Băsescu, transferat la Poarta Albă

 |  21:01
Mircea Băsescu, transferat la Poarta Albă

Ionuţ Mureşan

Mircea Băsescu va fi transferat la Penitenciarul Poarta Albă, unde va fi coleg cu Cristian Borcea şi fraţii Ioan, Victor şi Gigi Becali, după ce fratele preşedintelui a fost trimis în judcată pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat pentru PUTEREA că fratele preşedintelui va fi dus, miercuri, la Penitenciarul Poarta Albă pentru ca Tribunalul Constanţa să ia în discuţie cererea de revocare a măsurii arestului preventiv. Această cerere, formulată înainte ca Mircea Băsescu să fie trimis în judecată, urma să fie analizată, marţi, de un magistrat de la Tribunalul Bucureşti, însă instanţa şi-a declinat competenţa în favoarea celei care va judeca cauza pe fond. Dosarul lui Mircea Băsescu a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa în data de 14 iulie, iar primul termen de judecată urmează să aibă loc miercuri. Fratele preşedintelui a fost trimis în judecată, luni, în arest preventiv, alături de Marian Căpăţână, intermediarul prin care a luat banii, pentru că a luat 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Averile sub sechestru

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce probează traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Atât Mircea Băsescu, cât şi Marian Căpăţână au averile sub sechestru, în cazul fratelui preşedintelui fiind vorba despre o casă şi un teren. Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop. Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor. „După pronunţarea hotărârii de condamnare din data de 22.02.2012, având în vedere durata pedepselor cu închisoarea aplicate, mult mai mari decât pedepsele promise de inculpatul Băsescu Mircea, denunţătorul şi membrii familiei sale au pretins restituirea banilor daţi inculpaţilor”, au scris procurorii în rechizitoriu. În acest sens, până în 26 februarie 2012, Mircea Băsescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite alte sume de către Marian Căpăţână. „Deşi cei doi inculpaţi au restituit o parte din banii primiţi, aceştia l-au asigurat în continuare pe denunţător că vor continua demersurile pentru care au primit banii, respectiv folosirea influenţei în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, inclusiv prin strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova”, potrivit procurorilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz