2020-04-07 01:17

Mircea Beuran a fost DEMIS din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III

 |  13:15
Mircea Beuran a fost DEMIS din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III

Ministerul Sănătății anunță că Mircea Beuran a fost demis din funcția de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. În urma anchetei în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca și decedată ulterior, Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei, potrivit News.ro. Astfel, rezultă că incidentul a fost provocat de eroari umane, comise de echipa operatorie. Totodată, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei Spitalului de Urgență Floreasca şi întregii echipe operatorii.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, transmite Ministerul Sănătăţii, care anunţă că a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii va prezenta marţi concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecţia Sanitară de Stat (ISS) şi Corpul de Control al MS şi salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a şefului de secţie, care nu a respectat obligaţiile contractuale.

Foto: realitatea.net


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06

In legatura cu acest articol...

Președintele Colegiului Medicilor intervine în SCANDALUL pacientei arse: „Asistăm la un asalt mediatic indecent la adresa unui chirurg de elită, Mircea BEURAN!”

HALUCINANT. Medicul Beuran, acuzat că a dat FOC unei paciente pe masa de operație
Parerea ta...

BINE LUCRAT
06 Ian 2020

Foarte bine . Așteptăm reacția și munca democrata a Justiției Ro'
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine