2020-07-15 22:12

Mircea DRĂGHICI, fostul trezorier al PSD, inculpat de DNA în dosarul „sifonării” banilor primiți de partid ca subvenție

 |  12:28
Mircea DRĂGHICI, fostul trezorier al PSD, inculpat de DNA în dosarul „sifonării” banilor primiți de partid ca subvenție

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Întrebat de jurnalişti la ieşirea din DNA dacă a fost făcut inculpat de către procurorii anticorupţie, Drăghici a răspuns: „Da, s-a pus în mişcare acţiunea penală", informează Agerpres.

Pe 2 aprilie, DNA anunţa că Mircea Drăghici a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, într-un dosar legat de cheltuirea banilor primiţi de partid ca subvenţie de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Fostul trezorier al PSD a afirmat, luni, că nu există „nicio raţiune pentru punerea în mişcare a acţiunii penale" în cazul său, în dosarul în care este acuzat de delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.

„Sunt realmente uluit de decizia DNA de astăzi. Nu există absolut nicio raţiune pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, niciun argument sustenabil. Ca şi în cazul soţiei mele, totul pare a fi doar o parte a unei foi de parcurs stabilite în anumite laboratoare. În condiţiile în care toţi martorii au dat declaraţii favorabile de la momentul în care am fost numit suspect şi până astăzi, nu pot decât să constat cu dezolare că trăim vremuri în care poliţia politică e vie şi din ce în ce mai puternică", a scris Mircea Drăghici pe Facebook.

DNA arăta atunci că, în calitate de trezorier al PSD, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând partidului, Mircea Drăghici şi-ar fi însuşit suma de 380.000 de euro prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, având un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenită din subvenţii în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata parţială în proporţie de peste 2/3 a unui imobil.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-24Parerea ta...

COADA DRACULUI
24 Iun 2019

NUMAI ATIT ? CHELTUIELILE DIN BANI STATULUI NU SE SCRIE UNDEVA IN INVENTAR SI GESTIUNE ? ALO CURTEA DE CONTURI SI GUVERNUL ? CIND I-SE MAI FACE UN DOSAR LUI DRAGNEA ? SA IL PLIMBE CU DUBA , PINA SCOATE BANI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz