2020-08-11 16:53

Mircea Dinescu: Destinul lui Adrian Păunescu e absolut dramatic

 |  15:58
Mircea Dinescu: Destinul lui Adrian Păunescu e absolut dramatic

ScriitorulMircea Dinescu a declarat că Adrian Păunescu a fost "un personajcomplex", care a avut un destin dramatic, pentru că şi-a subminat destinulde scriitor. "Eu am debutat în '68, când Adrian Păunescu era mareasperanţă a generaţiei de după Nichita Stănescu. În mod curios, el şi-a începutcariera scriitoricească certându-se cu Nicolae Ceauşescu, având curajul săpolemizeze cu Nicolae Ceauşescu, fapt care l-a înfuriat foarte tare pe acestaşi a trebuit să intervină Zaharia Stancu. Din păcate, din cearta asta s-a iscato mare iubire", îşi aminteşte Mircea Dinescu.

"Sigurcă Adrian Păunescu este un personaj complex. Trăia în două lumi. În timp cescria poezii cu Ceauşescu, scria şi elegii. Cred că el va rămâne în poeziaromânească pentru poeziile sale cu tentă bacoviană. Destinul său e absolutdramatic, pentru că poetul Adrian Păunescu şi-a subminat destinul de scriitor.Şi-a acoperit gingăşia cu care-l înzestrase natura cu materia care deborda dinel", mai spune Mircea Dinescu.

Deşi timpde 20 de ani Mircea Dinescu şi Adrian Păunescu nu şi-au vorbit, s-au împăcat înurmă cu doi ani, la Cetate. "Cu o zi sau două înainte să se fi internat,m-a sunat şi mi-a spus: "Mircea, mi-e dor de ce ai fost odinioară".M-a impresionat, cred că îi era dor de el însuşi, când fusese o mare speranţă aliteraturii române", a spus Mircea Dinescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz