2020-08-04 21:02

Miron Cozma, audiat: Eu am oprit exodul minerilor către Bucureşti

 |  11:04
Miron Cozma, audiat: Eu am oprit exodul minerilor către Bucureşti

Miron Cozma, pus sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii in dosarul Mineriadei, este audiat, marţi, la Parchetul General. Acesta a declarat că, în iunie 1990, el a fost cel care a oprit exodul minerilor către București.

”Mie nici măcar nu mi s-a spus despre plecarea celor două trenuri. Era totul organizat. Când s-a întrerupt televiziunea am întrebat și eu dispecerul dacă sunt probleme. Și dispecerul spune că au venit la el dispecerii Pop și Chelemen care au spus că au primit ordin de la București, de la ministrul adjunct al minelor, de la coloneii Tache și Florescu și spuneau ei că ”pe guvernamental” a mai intervenit cineva. Le-au dat dispoziție directă dispecerilor să scoată mierii, să vină la București. Eu am aflat, m-am dus repede la dispecer, am oprit exodul care se voia, așa era planificat, să vină vreo zece mii de mineri. Eu am oprit acest exod. Minerii n-au ieșit că mă iubeau și mă respecă cât de cât, însă grupul de la Aninoasa n-am avut cum să-l rețin”, a explicat Miron Cozma, potrivit b1.ro.

Fostul lider al minerilor a mai spus că ortacii au fost îmbrăcaţi în soldaţi.

”Au îmbrăcat minerii în soldați. Adică ăia care veniseră și care rămăseseră, ca să vă prostească în permanență acest KGB-ist care este Ion Iliescu.(...) De ce subminarea puterii de stat nu mai e în noul Cod Penal?  A fost pentru 25 de ani pentru Miron Cozma”, a susţinut Miron Cozma.

Chestionat dacă va cere o confruntare cu Ion Iliescu, Miron Cozma a spus: ”Mi-e frică, că dacă îi dau una moare”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz