2020-08-12 16:22

UPDATE. Miron Cozma, pus sub acuzare în dosarul Mineriadei: Sunt nevinovat...

 |  13:43
UPDATE. Miron Cozma, pus sub acuzare în dosarul Mineriadei: Sunt nevinovat...

UPDATE, ora 14.23 Procurorii Parchetului de pe lângă ÎCCJ au dispus punerea sub acuzare a lui Miron Cozma, în dosarul Mineriada. Fostul lider al minerilor a afirmat că infracţiunea pentru care e cercetat este cea de vătămări corporale, şi nu de crime împotriva umanităţii.

"Deocamdată infracțiunea (de care sunt acuzat — n.r.) e cea comună, pe (art.) 439 ca și toți ceilalți, dar pe situația de la litera 'g' am înțeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (...) Nu e vorba de crime împotriva umanității", a precizat Miron Cozma, la ieșirea din sediul Parchetului.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a declarat, joi, la Parchetul General, referitor la dosarul Mineriadei, că el este nevinovat şi nu există nicio reclamaţie împotriva sa. Cozma a ţinut să precizeze că a luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu.

''A fost un grup organizat. (...) Nu toți oamenii sunt la fel, nici minerii nu sunt la fel (...) Dacă au venit, aceia să răspundă. Au venit conduși de autorități — Petre Roman, Voican Voiculescu, Ion Iliescu, (...) securistul Nicolae Cămărășescu. (...) Miron Cozma nu a venit nici cu primul tren, nici cu al doilea (...), a fost adus în ultimul tren. (...) Parchetul, procedural, nu face altceva decât să respecte legea. Eu mă consider nevinovat și a spus-o și CEDO. (...) De-a lungul vremii nu există nicio reclamație împotriva mea. Am luat bătaie din cauza lui Marian Munteanu. A spus (...) că i-am salvat viața lui și unei domnișoare'', a afirmat Miron Cozma, potrivit Agerpres.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului este de părere că inculpații din acest dosar sunt ''Armata, Internele și Serviciile''.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-22

In legatura cu acest articol...

Parchetul General cere aviz președintelui Iohannis pentru urmărirea penală în cazul a trei foști miniștri

Continuă audierile în dosarul Mineriadei. "Cico" Dumitrescu și Cazimir Ionescu, la Parchetul General
Parerea ta...

CETATEAN
22 Oct 2015

Sa fi blestemat cu tot neamul tau . Acum sa ales praful de mineri tai .Asa sa-ti ajute dumnezeu .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz