2020-01-24 13:18

MITĂ la bacalaureat 2014. Un inspector şcolar şi doi profesori, reţinuţi pentru luare şi dare de mită

 |  07:02
MITĂ la bacalaureat 2014. Un inspector şcolar şi doi profesori, reţinuţi pentru luare şi dare de mită

MITĂ la bacalaureat 2014. Un inspector şcolar şi doi profesori corectori din judeţul Brăila au fost reţinuţi, într-un dosar de luare şi dare de mită în scopul promovării examenului de bacalaureat al unui candidat. De asemenea, o altă persoană va fi cercetată sub control judiciar.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al DNA au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a Manuelei Danielescu, inspector şcolar la specializarea matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, pentru trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită, a lui Valentin Florin Damian, profesor corector la Colegiul Tehnic "Panait Istrati" din Brăila, la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, pentru luare de mită şi a profesorului corector la acelaşi colegiu, Daniela Hareţ, tot pentru luare de mită, informează DNA.

Sursa citată a mai menţionat că a fost luată măsura controlului judiciar în cazul lui Iulian Vasii, începând din 8 octombrie şi până la finalizarea cercetărilor, pe durată nedeterminată, pentru dare de mită.

Potrivit ordonanţei de reţinere întocmită de procurori, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în 28 august 2014 Hareţ şi Damian, în calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, având ajutorul Mirelei Diaconescu, inspector şcolar în cadrul ISJ Brăila, au solicitat şi au primit de la Iulian Văsii 2.500 lei, pe care cei doi au împărţit-o.

DNA a mai precizat că banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât la teza scrisă susţinută la matematică Iulian Văsii, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merita şi, implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat.

Daniela Hareţ, Valentin Damian şi Manuela Danielescu urmează să fie prezentaţi joi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

DNA mai precizează că în acest dosar se fac acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, procurorii beneficiind, în această cauză, de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Procurorii DNA au făcut miercuri dimineaţa mai multe percheziţii la inspectoratele şcolare din Brăila şi Constanţa şi la două licee din Brăila, fiind vizate fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada august - octombrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine