2019-07-23 04:29

Mita trimite după gratii un avocat din Brăila şi un inspector ITM din Hunedoara

 |  20:06
Mita trimite după gratii un avocat din Brăila şi un inspector ITM din Hunedoara

InspectorulPuiu Dişa de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a primitmandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru luare de mită, iaravocatul Sorin-Constantin Ispas din cadrul Baroului Brăila este cercetat penalde procurorii anticorupţie pentru infracţiunile de complicitate la luare demită şi complicitate la dare de mită.

Dişaa fost prins în flagrant în timp ce primea 1.000 de lei de la patronul uneifirme din judeţul Hunedoara ca să nu-l amendeze, după ce, în data de 14octombrie 2010, a găsit mai multe nereguli la societatea acestuia. El a pretinssuma de 1.000 lei pentru a nu aplica o amendă, patronul firmei a fost de acord,dar l-a denunţat la DNA. Procurorii anticorupţie au organizat un flagrant în 26octombrie şi l-au reţinut pe inspectorul de muncă după ce a primit suma de1.000 de lei de la denunţător. La data de 27 octombrie 2010, Tribunalul Alba adispus arestarea preventivă a lui Dişa pe termen de 29 de zile.

Avocatuldin Brăila a intermediat, pe 22 octombrie a.c., plasarea unei mite în valoarede 13.000 de lei, de către Ioan Marta, asociat şi administrator al SC EuroilSRL Brăila, către funcţionar cu funcţie de conducere din cadrul DirecţieiJudeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Brăila. Societăţii administrată deMarta urma să-i fie dată o amendă de 100.000 de lei şi să-i fie confiscată sumade 350.000 de lei, pe care o avea de plătit la bugetul statului.

Funcţionarulde la Vamă a denunţat tentativa la DNA, Ioan Marta a fost arestat, iar avocatulIspas a fugit şi s-a ascuns. În data de 26 octombrie 2010, procuroriianticorupţie au dispus reţinerea avocatului, iar pe 27 octombrie, Curtea deApel Galaţi a dispus faţă de acesta măsura preventivă a obligării de a nupărăsi ţara. Procurorii DNA au declarat recurs, cerând arestarea preventivă şia avocatului, a comunicat DNA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray