2019-07-18 14:19

MITING al polițiștilor în fața sediului MAI. Reacția ministerului

 |  11:12
MITING al polițiștilor în fața sediului MAI. Reacția ministerului

Aproximativ 100 de poliţişti şi angajaţi din penitenciare participă miercuri la un miting de protest în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, faţă de subfinanţarea din sistem. Conform organizatorilor, sunt aşteptaţi să vină la manifestaţie şi numeroşi poliţişti din ţară, notează news.ro.

Sindicaliştii anunţau marţi că revendicările lor privesc " salarizarea precară a personalului, cu referire la Anexele 6 şi 8 din Legea cadru de salarizare nr. 153/2017, lege care se va aplica de la 1 ianuarie 2018 (cele două anexe reglementează familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, precum şi personalul contractual din acest sistem)".

Amendamentele FSNPPC privind majorarea salarială, 40% pentru intervenţia de la domiciliu şi majorarea (nu sporul!) pentru SDSL fost depuse, în 23.11.2017, atât la Ministerul Muncii, cât şi la MAI, dar reacţia guvernului este una de indiferenţă faţă de problema în cauză", adaugă sindicaliştii.

Ei mai invocă transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat , pe care îl consideră "un experiment social ce afectează milioane de salariaţi, inclusiv poliţiştii", "promisiunile neonorate ale ministrului Afacerilor Interne, în sensul că va modifica Statutul poliţistului, rămase simple vorbe goale, după ce luni de zile s-a mimat negocierea",  "discriminările din Statutul poliţistului, în ceea ce priveşte funcţiile de conducere şi cele de execuţie,  plata chiriei, a drepturilor de transport şi a unor sporuri", dar şi "modificările pe ascuns ale legislaţiei de salarizare şi introducerea unor funcţii intermediare, pentru ca poliţiştii să nu fie promovaţi anual pe funcţia imediat superioară".

De asemenea, sindicatele din domeniul ordinii publice mai reclamă şi "neplata miilor de ore suplimentare lucrate de poliţişti, pe motivul că nu sunt bani la buget", lipsa unei strategii la nivelul M.A.I. pentru întărirea autorităţii poliţistului şi pentru motivarea personalului de a lucra în mediul rural şi, în special, în zone izolate, dispariţia din legislaţie a sporului de frontieră, intenţia de modificare, de către guvernanţi, a Legii dialogului social, precum şi mimarea dialogului social de către ministrul Afacerilor Interne, precum şi subfinanţarea Sistemului de ordine / siguranţă publică, aceasta fiind cauza directă a lipsei de personal şi a logisticii deficitare; problema în cauză a fost adusă, în scris, la cunoştinţa tuturor autorităţilor responsabile din Administraţia Prezidenţială, Parlament, Guvern şi MAI, însă soluţionarea propusă de factorii decizionali nu corespunde aşteptărilor noastre şi contextului social actual.

Ministerul Afacerilor Interne şi-e exprimat miercuri dimineaţă disponibilitatea de a dialoga cu reprezentanţii poliţiştilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray