2019-05-26 00:12


Miting de PROTEST al angajaților din TINERET și SPORT. Vezi care sunt nemulțumirile lor și ce solicită ministrului Ioana BRAN

 |  12:25
Miting de PROTEST al angajaților din TINERET și SPORT. Vezi care sunt nemulțumirile lor și ce solicită ministrului Ioana BRAN

Angajaţii din Tineret şi Sport participă, joi, la un miting în faţa MTS, ei încetând activitatea între orele 10.00 şi 12.00. Aproximativ 200 de protestatari, angajaţi ai cluburilor şi altor asociaţii din subordinea MTS participă la acest miting, informează News.ro.

Aceştia protestează la sediul MTS, iar apoi vor merge la sediul Guvernului pentru a depune revendicările.

"Vrem salarii ca voi", "Vreţi performanţă, plătiţi performanţă", "Sport şi tineret totul e defect",  au scandat manifestanţii.

Ei au afişat pancarte pe care scrie: "Nu ignoraţi profesionalismul din spatele medaliilor sportivilor români", "Nu uitaţi, sportul românesc este ambasadorul României", "Ne conduceţi prost, nu aveţi niciun rost", "Vrem salarii decente".

Președintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că prin această acţiune se încearcă să se atragă atenţia ministrului Ioana Bran asupra situaţiei extrem de complicate în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi direcţiile de tineret şi sport. "Aplicarea legii 153 lasă urme adânci. Avem azi mai bine de trei sferturi din total salariaţi care sunt plătiţ la un nivel extrem de scăzut. Au un venit de 1.300 de lei net. În plus nu se ţine cont de responsabilitatea muncii, de vechimea pe care o am, sunt discrepanţe uriaşe în acest sistem. Mai mult, condiţiile de muncă sunt precare în zona de tineret, cei care lucrează în taberele şcolare trebuie să aibă grijă patru angajaţi la 90 de copii. Este inuman, oamenii lucrează aproape non-stop, şi sâmbete şi duminici, acelaşi lucru se întâmplă cu cei care pregătesc federaţii sportive".

Referitor la faptul că ministrul Ioana Bran a afirmat că salariile s-au majorat cu 20 la sută şi că o să crească până în 2022, Costin a spus: "Promisiunile doamnei ministru nu ţin de foame, iar această promisiune de creştere până în 2022 este de netolerat. Pentru că, în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, într-o altă zonă bugetară, sunt plătiţi dublu sau triplu. Nu vedem de ce salariaţii din tineret şi sport să fie discriminaţi".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-02

TAGURI: miting, protest, tineret, sport, bran, mts
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG