2020-02-24 08:01

Mitinguri anemice, sicrie şi multă poliţie, de ambele părţi ale baricadei

 |  19:33
Mitinguri anemice, sicrie şi multă poliţie, de ambele părţi ale baricadei

Seria protestelorsindicale a debutat ieri, fără convingere, la chemarea “Cartel Alfa” răspunzânddoar liderii şi câteva sute de nemulţumiţi. Polpulaţia nu s-a raliatprotestelor, preferând să asiste de pe margine la spectacolul sindical, la cares-a apelat uneori la butaforie: sicrie, cruci, colivă şi numeroase pancarte. Deremarcat, că protestatarii au fost mai numeroşi în localităţile din Ardeal şiîn Constanţa, la Botoşani, dar şi în alte oraşe sărace din Moldovaînregistrându-se cea mai slabă participare. Poliţiştii nu au blocat lucrul, aşacum ameninţau, dar au venit, totuşi, la mitinguri, în ciuda avertismentelortransmise de autorităţi. Aparentul eşec al protestelor este explicat de lipsade unitate şi de certurile dintre lideri. Lunea trecută, când ar fi trebuit săse întâlnească din nou toţi sindicaliştii, pentru a ieşi cu o declaraţie comunăprivind protestele, s-a întâlnit fiecare la confederaţia sa şi manifestăriles-au separat. Nu ar fi fost o problemă foarte mare dacă ar fi şi dus la bunsfârşit acţiunile anunţate, dar mulţi au renunţat să îşi îndeplineascăpromisiunile făcute la scurt timp după ce s-au angajat că ies în stradă sau căîntrerup activitatea. Liderii sindicali ai funcţionarilor publici, SebastianOprescu şi Vasile Marica s-au certat în public, ceea ce a descumpănitfuncţionărimea. Totuşi, sindicatele, dar şi Opoziţia speră că manifestaţiile încascadă vor atrage tot mai mulţi oameni în stradă, iar scumpirile şi facturilevor radicaliza publicul.

Poliţiştii din Craiova: "Nu suntem mafioţi, suntem conduşide mafioţi”

Osută de sindicalişti de la "Cartel Alfa", mulţi dintre ei poliţişti,au protestat, luni după-amiază, în Piaţa Prefecturii Dolj, scandând "Nesimţiţilor" şi"Incompetenţilor", "Georgescu (Eugen Georgescu, prefectul deDolj-n.r.), ieşi afară". "Dorim să spunem un «nu» hotărâtdisponibilizărilor. Aceşti guvernanţi trebuie să înţeleagă că mai puţini oameninu înseamnă mai multă competenţă. Ne mai nemulţumeşte că această lege apensiilor a trecut hoţeşte prin Parlamentul României. Poate se trezesc cei carear trebui să se trezească să pună odată lucrurile la punct", le-a spusreprezentantul "Cartel Alfa" celor aproape o sută de protestatari.Participanţii la acţiune poartă pancarte cu mesaje precum "Nu suntemmafioţi, suntem conduşi de mafioţi”, "Guvernanţi, coborâţi în stradă ladialog".

Bogdan Hossu,participant la mitingul din Sibiu

Aproximativ400 de sindicalişti au protestat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor dinSibiu purtând pancarte pe care scrie "Căderea pensiilor = condamnare lamoarte", "Scăderea salariilor = condamnare la moarte" şi"Jos Guvernul". La miting a participat şi Bogdan Hossu, liderul “Cartel Afla”, careîn discursul său a spus că nu este corect ca toate problemele actualului Guvernsă fie "trecute în spatele populaţiei" şi a ameninţat că în cazul încare nu vor exista reacţii la actualele măsuri de protest sindicaliştii vortrece, după o evaluare de zece zile, la lucruri "mai grave", cum arfi blocarea drumurilor naţionale.

O colivă, cruci şi un sicriu, aduse în faţa Prefecturiidin Constanţa

Celeaproximativ o mie de persoane care au protestat, luni după-amiază, în faţaPrefecturii Constanţa au adus la manifestaţie o colivă, mai multe cruci, dar şiun sicriu pe care scria "Guvernul Boc". În timpul mitingului din faţaPrefecturii Constanţa, protestatarii, care au scandat "Jos Guvernul","Demisia", "Hoţii", "Poliţia e cu noi","Unitate" şi "Jos Băsescu", au adus o colivă şi mai multecruci. Una dintre cruci era inscripţionată cu mesajul "Demnitateapoliţistului", alta avea mesajul "Siguranţa cetăţeanului", iarpe o altă crucea se putea citi "Guvern 2010". De asemenea,protestatarii au adus în mijocul lor şi un sicriu pe care scria "GuvernulBoc". O delegaţie a sindicaliştilor a fost primit de către subprefectulAidon Kurt Mola, căruia i-a fost înmânată o listă cu revendicări.

Huiduieli timideîn Satu Mare

Aproximativ300 de sindicalişti, din Poliţie, Poliţia de Frontieră, Poliţia Comunitară, dela ISU, Primăria Satu Mare, Teatrul de Nord şi Filarmonica "DinuLipatti", dar şi de la societăţile Electrolux şi Mondială au venit ieri laprotestele iniţiate de “Cartel Alfa”. Secretarul filialei Satu Mare aConfederaţiei Sindicale, Vasile Dârle, i-a întâmpinat pe sindicalişti spunândcă în loc de "bună ziua" ar trebui să îi salute cu "JosGuvernul", fiind susţinut din public cu huiduieli şi fluierături timide. Acesta a dat apoi citire nemulţumirilorsindicaliştilor,printre care se numără diminuarea salariilor, creşterea preţurilor, intenţiaGuvernului de a modifica Codul muncii "în sensul de a-i face zilieri petoţi salariaţii", desfiinţarea contractelor colective de muncă,impozitarea pensiilor, creşterea TVA şi diminuarea subvenţiilor la utilităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-10-21

Mai multe imagini:
Mitinguri anemice, sicrie şi multă poliţie, de ambele părţi ale baricadei
zoom
Mitinguri anemice, sicrie şi multă poliţie, de ambele părţi ale baricadei
zoom
Mitinguri anemice, sicrie şi multă poliţie, de ambele părţi ale baricadei
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine