2020-07-07 00:43

Mitropolitul Ardealului, siderat de îmbulzeala zecilor de mii de CREDINCIOȘI veniți să ia AGHIASMĂ

 |  14:46
Mitropolitul Ardealului, siderat de îmbulzeala zecilor de mii de CREDINCIOȘI veniți să ia AGHIASMĂ

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, i-a atenționat pe zecile de mii de credincioşi veniţi să ia Aghiasmă la slujba de Bobotează, să nu se mai calce în picioare ca să ia apa sfinţită, scrie Agerpres.

"De ce trebuie să ne dăm în spectacol de fiecare dată? (...) Vă rog! (...) Noi nu plecăm de aici până nu luaţi toţi", a spus, după oficierea slujbei în Piaţa Mare, din centrul istoric al Sibiului, mitropolitul Ardealului.

Cei 60 de preoţi prezenţi luni în Piaţa Mare au distribuit 17.000 de sticle cu Aghiasmă Mare, de câte jumătate de litru, ceea ce înseamnă 8 tone şi jumătate de apă sfinţită. Credincioşii care au venit cu sticle goale de acasă, au putut luat Aghiasmă Mare din patru butoaie de câte 500 de litri.

Mitropolitul Ardealului le-a explicat enoriaşilor că au primit "apa vieţii veşnice" şi că au fost binecuvântaţi ca să primească "harul lui Dumnezeu": "Duceţi acasă bucurie în casele dumneavoastră împreună cu harul acesta, harul Iordanului şi după aceea să avem curaj, putere în noul an, în aşa fel încât fim bucuroşi şi să dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate. Amin".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
06 Ian 2020

apa sfintita adica apa din raul Iordanului care exista si in ziua de azi.din punct de vedere stiintific e la fel de buna ca si apa de la noi din Romania.pana la urma toata chestia este un obicei simbolic si la fel este si chestia cu 25 decembrie ziua nasterii Domnului(in loc de sarbatoarea romana Saturnaliile) care de fapt dupa calendarele vechi de la biserica coptica este in ianuarie.Ar trebui sa explice cineva mai clar toate chestiile astea ca poti sa le gasesti si pe internet pana la urma
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz