2020-07-10 03:02

Moartea lui Adrian Păunescu în presa internaţională: Poetul care l-a lăudat pe Nicolae Ceauşescu

 |  12:15
Moartea lui Adrian Păunescu în presa internaţională: Poetul care l-a lăudat pe Nicolae Ceauşescu

Moartea lui Adrian Păunescu este reflectată în presainternaţională, care îl prezintă drept "poetul care l-a lăudat pedictatorul Nicolae Ceauşescu", dar care a fost în continuare iubit deromâni.

Ştirea despre a fost transmisă de maimulte site-uri şi publicaţii americane - buffalonews.com, kansascity.com,signonsandiego.com, cbs4.com, theinsider.com, dar şi de Le Nouvel Observateur.

este prezentat în presa internaţională drept"cel mai faimos poet român", "un scriitor prolific", precumşi un personaj foarte popular care apărea la televizor de mai multe ori pesăptămână.

Presa internaţională aminteşte că, în timpul regimului comunist, Păunescu ascris poezii în care îl lăuda pe Nicolae Ceauşescu şi că detractorii săi auspus că aceste versuri au contribuit la dezvoltarea cultului personalităţiifostului dictator.

Cu toate acestea, "versurile sentimentale ale lui Păunescu au atins ocoardă sensibilă în mulţi români", întrucât zeci de oameni s-au adunat săîi aducă un ultim omagiu la casa lui din Bucureşti, mai scrie presainternaţională.

Totodată, este menţionat faptul că în timpul Revoluţiei din 1989 Păunescuar fi încercat să se refugieze de protestatarii furioşi la Ambasada SUA şi cănu se ştie dacă nu a putut intra în instituţie sau a renunţat să facă acestlucru.

La rândul său, Agence France Presse (AFP) aminteşte, printre altele, desuccesul pe care l-au avut spectacolele organizate în toată ţarade Adrian Păunescu alături de Cenaclul Flacăra, care "atrăgeau mii detineri, încântaţi să poată asculta altceva decât propaganda comunistă difuzatăîn presă".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz