2020-08-12 01:46

Modificări legislative privind eliberarea deţinuţilor

 |  23:33
Modificări legislative privind eliberarea deţinuţilor

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat că exista un proiect de modificare a dispozitiilor privind eliberarea conditionata a detinutilor care au scris lucrari stiintifice, precizand ca trebuie facut ceva in aceasta materie pentru a se ajunge la o situatie normala

"Predecesorul meu a promis acest lucru si exista un proiect care se afla in faza de avizare. Sigur, ca principiu, cred ca trebuie facut ceva in aceasta materie astfel incat sa ajungem la o situatie normala. Daca, sa spunem, cuiva din mediul academic ii trebuie mult mai mult de un an ca sa scrie o carte, oricat timp liber ai avea, cred ca este un pic greu de explicat cum poti sa scrii trei, patru, cinci carti intr-un an. Deci, inteleg sa preiau initiativa de la predecesorul meu si sa o sustin", a declarat ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), citat de Ziare.com.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), intrunit in 16 septembrie, a hotarat sesizarea Ministerul Justitiei cu propunerea de a include in Regulamentul de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate aspectele retinute de Directia legislatie, documentare si contencios si observatiile formulate de Comisia nr. 1 din CSM.

Modificarile vizeaza publicarea de lucrari stiintifice de persoanele care executa o pedeapsa privativa de libertate in vederea reducerii acesteia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz