2019-08-18 16:36

Moțiunea de cenzură a fost depusă. CITEȘTE-O AICI

 |  15:36
Moțiunea de cenzură a fost depusă. CITEȘTE-O AICI

Partideledin opoziţie au depus, luni, la Parlament, moţiunea de cenzură, care estesemnată de 209 parlamentari. Pentru adoptarea acesteia sunt necesare 236 devoturi favorabile. Semnatarii moţiunii de cenzură care a fost depusă, luni, decătre opoziţie, susţin că, în cazul trecerii acesteia, doresc să realizeze unguvern de criză, să organizeze alegeri anticipate în maximum şase luni şi sărenegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondială şi ComisiaEuropeană. "După căderea guvernului B.U.B.A, noi, semnatarii acesteimoţiuni, împreună cu cei care ni se vor alătura, dorim să realizăm un guvern decriză, care să-şi asume două obiective: stabilizarea societăţii prin câtevamăsuri de urgenţă şi organizarea de alegeri anticipate în maxim 6 luni",se arată în textul moţiunii de cenzură.

Înopinia semnatarilor, România se află în faţa unei opţiuni majore: fie estearuncată într-o criză socială şi economică şi mai profundă, "subguvernarea incompetentă a unui Guvern expirat politic", fie Cabinetul EmilBoc este demis, deschizându-se calea pentru găsirea altor soluţii politice,economice şi sociale.

"Alegereaeste clară, chiar dacă ea poate fi dificilă pentru parlamentarii care compunarcul guvernamental. Cei care vor vota pentru această moţiune a celor mulţivotează pentru stoparea condamnării la sărăcie şi la faliment a milioane deromâni. Cei care vor vota împotriva acestei moţiuni trebuie să îşi asume,fiecare în parte, responsabilitatea pentru dezastrul pe care actuala guvernareîl produce zi de zi în România, inclusiv în colegiilor lor", se arată în moţiune.

Opoziţiasusţine că ţara are nevoie de o altă abordare, de un nou contract social, de onouă viziune în ceea ce priveşte soarta sa şi a cetăţenilor săi. "Estenevoie de un nou model, care să stimuleze creşterea economică pentru bunăstareatuturor cetăţenilor", se arată în document.

Semnatariipropun un pachet de măsuri pe termen scurt, pe care îl definesc la 6-9 luni,deşi se angajează să organizeze anticipate în maximum 6 luni.

Întremăsurile pe care opoziţia se angajează să le ia dacă va ajunge la guvernare seregăsesc: renegocierea angajamentelor cadru convenite de România în acordul deîmprumut convenit cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi ComisiaEuropeană; revizuirea politicilor economice şi sociale ale actualului Guvern cuaplicabilitate de la 01.01.2011; revenirea asupra reducerii cu 25% a salariilorbugetarilor, readucându-le la nivelul de dinainte de 1 iulie 2010.

PSDşi PNL nu se angajează, potrivit măsurilor pe care le propun prin moţiunea decenzură, să diminueze TVA la 19%, aşa cum au anunţat în repetate rânduriliderii celor două partide. Textul moţiunii menţionează însă "revizuireacotei de TVA în concordanţă cu rezultatele economice din 2010".

Semnatariimai susţin: neimpozitarea pensiilor sub plafonul de 1.000 lei; reconsiderareaachiziţiilor publice pe baza criteriilor de oportunitate, prioritate, eficienţăsi eficacitate; eliminarea corupţiei prin decuplarea clientelei politice de labanul public şi transparentizarea folosirii acestuia; asumarea angajamentuluipolitic ca împrumuturile să fie îndreptate cu prioritate către investiţii,garantându-se astfel obţinerea resurselor financiare pentru rambursareadatoriei publice; creşterea gradului de absorbţie a fondurilor structurale prinsimplificarea procedurilor de accesare şi prin soluţii de creditare pentrucofinanţare a IMM-urilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray