2020-02-19 11:39

Monica Macovei a încălcat legea! Concluziile din raportul Comisiei parlamentare privind activitatea SIPA sunt devastatoare

 |  14:49
Monica Macovei a încălcat legea! Concluziile din raportul Comisiei parlamentare privind activitatea SIPA sunt devastatoare

Comisia Pralamentară privind activitatea SIPA a votat astăzi raportul final. Concluzia, prezentată de președintele Comisiei, senatorul PSD Viorel Salan, este aceea că ministrul Justiției din perioada 2005-2006 (n.r. - Monica Macovei) a încălcat legea.

Conform procedurilor, raportul, care va fi înaintat Birourilor permanente reunite, a fost votat de membrii Comisiei cu 9 voturi „pentru” şi 2 „împotrivă” (PNL şi USR).

„Sunt concluzii destul de clare. Ministrul Justiţiei în exerciţiu de la acea vreme a încălcat legea, iar activitatea de emitere a HG 127/2006 (n.r. – desfiinţarea DGPA) a fost pregătită din timp. Şi când spun aceasta sunt relevante activităţile care vizează pătrunderea în spaţiile DGPA în ianuarie 2005 a ministrului Justiţiei de la acea vreme, care erau spaţii operative, nicidecum nu era constituită arhiva. Arhiva se constituie abia în 2006, după emiterea HG”, a spus Viorel Salan, după încheierea şedinţei Comisiei în care a fost prezentat, dezbătut şi aprobat proiectul de raport final, relatează Agerpres.

Viorel Salan a arătat că obiectivul anchetei potrivit Hotărârii Parlamentului nr. 67/2017 a fost acela de „a constata unele încălcări ale legii în ceea ce priveşte desfiinţarea DGPA şi accesul la informaţiile clasificate”.

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupție şi-a desfăşurat activitatea în 19 şedinţe, a fost solicitată audierea a 57 de persoane, dintre care s-au prezentat în faţa comisiei 46; 4 au transmis răspunsuri scrise şi 7 persoane nu s-au prezentat. Au fost transmise 71 de adrese către 21 de instituţii pentru a pune la dispoziţie date şi informaţii cu privire la obiectivele comisiei.

Contactat telefonic, fostul şef al SIPA, Marian Ureche a susţinut că aşteptă să citească concluziile raportului pentru a putea avea un punct de vedere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-07Parerea ta...

ANONIM
07 Iun 2018

Babacea nebuna fost procuror comunist
LEVST.
07 Iun 2018

monica machiavella poate ajunge la ocna, daca mai are un minim de creier nealterat, trebuie sa-si scoata certificat de alcolista f. cronica( adica pe ultimii 29 de ani) si astfel -in loc de zeghe- sa stea internata ( pe motive umanitare) intr-un azil specializat in dezintoxicari , chiar daca -din cand in cand- va fi nevoie si de socuri electrice si de camasa de forta...macar asa plateste si ea ceva, cumva, in dosarul Flota...
ANONIM
07 Iun 2018

Sa scoată certificat de alcoolică in ...pișat...la asta e specialistă aceasta ....vaca comunistă.....sa dea inapoi casa LUATA cu japca ptr asa zisi părinți....eu nu cred ca aceasta creatură are părinți....este facuta din sperma adunată în palmă și aruncate în neant
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine