2020-02-17 15:54

Moscova: O declaraţie a lui Traian Băsescu arată iritare privind cazul spionului roman expulzat din Rusia

 |  17:29
Moscova: O declaraţie a lui Traian Băsescu arată iritare privind cazul spionului roman expulzat din Rusia

Moscova a respins o declaraţie a preşedintelui României,Traian Băsescu, referitoare la integritatea teritorială a Republicii Moldova,apreciind că aceasta arată iritare faţă de scandalul în care este implicat un"spion român", relatează agenţia rusă Interfax.

Potrivit agenţiei Interfax, purtătorul de cuvânt alMinisterului rus de Externe, Andrei Nesterenko, a fost întrebat de presă despreo declaraţie a lui Traian Băsescu în care şeful statului român ar fi spus, întimpul unei conferinţe de presă comune cu premierul moldovean Vlad Filat, laIaşi, că "ocupaţia rusă a Moldovei îi ameninţă integritateateritorială".

"Se poate specula la nesfârşit pe tema «ocupaţiei ruse» din motivepropagandistice, chiar şi asumând rolul de apărător al suveranităţii şiintegrităţii teritoriale a Moldovei", a răspuns Nesterenko, citat deInterfax.

"Prin acest lucru, se poate vedea iritarea faţă de scandalul în careeste implicat un spion român, care nu a reuşit să strângă informaţii la Moscovaîn urmă cu câteva zile", a adăugat oficialul rus.

"Dacă se referă la prezenţa forţei tactice ruse înTransnistria, care se află acolo într-o misiune de menţinere a păcii, forţa afost mobilizată în baza acordului privind reglementarea paşnică a conflictuluiarmat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992",a adăugat Nesterenko.

"Misiunea de menţinere a păcii are ca scop să menţinăstabilitatea în regiune, necesară pentru a rezolva problema", a precizatel, subliniind că diferendul poate fi soluţionat doar prin promovareadiscuţiilor în format cinci plus doi.

Potrivit , preşedintele TraianBăsescu a fost întrebat, joi, dacă "România are vreun interes înTransnistria". "România are interesul ca Republica Moldova să îşiredobândească integritatea teritorială, iar interesul nostru este legat delucrurile în care credem. Credem că niciunui stat nu i se poate ocupa o partedin teritoriu", a răspuns şeful statului român, potrivit site-uluiPreşedinţiei.

FSB a anunţat luni că , secretar I al ambasadei române la Moscova, în timp ce încercasă obţină informaţii secrete de la un cetăţean rus. La scurt timp, FSB a afirmatcă diplomatul român a fost declarat persona non grata şi are la dispoziţie 48de ore pentru a părăsi ţara.

Ministerul român de Externe a anunţat marţi că urmând să părăsească teritoriul ţării în termen de două zile.Moscova a reacţionat prompt, apreciind că expulzarea diplomatului rus este unact neprietenesc şi nefondat şi anunţând că îşi rezervă dreptul de a lua măsuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine