2020-05-29 11:31

MOTIVAREA JUDECĂTORILOR: Solomon Wigler, consilierul lui Oprescu, nărăvit la mită

 |  21:01
MOTIVAREA JUDECĂTORILOR: Solomon Wigler, consilierul lui Oprescu, nărăvit la mită

Solomon Wigler (foto dreapta), consilierul personal al primarului Sorin Oprescu, îşi făcuse un obicei din a cere şi primi mită, situaţie în care măsura arestării preventive este „singura aptă să asigure inclusiv bunul mers al anchetei”, motivează judecătorul Tribunalului Bucureşti decizia de arestare a acestuia.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 4 iunie, arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) necesare construirii a trei supermarketuri. „Perioada infracţională (2012–2015) şi frecvenţa actelor materiale demonstrează perseverenţa inculpatului în încercarea de a dobândi foloase materiale prin prezentarea pretinsei influenţe pe care a lăsat să se creadă că o are asupra funcţionarilor din aparatul administrativ al primarului general al municipiului Bucureşti şi asupra consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi justifică presupunerea rezonabilă că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, motivează judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti decizia de arestare preventivă a lui Solomon Wigler.

Mită pentru autorizaţii

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a admis cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Solomon Wigler, formulată de procurorii DNA după ce l-au reţinut pe consilierul personal al primarului Capitalei, prins în flagrant delict în timp ce primea 25.000 de euro. Procurorii DNA au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, că acesta ar fi cerut mită de la un om de afaceri, garantând faptul că va interveni pe lângă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a fi eliberate mai multe autorizaţii de construcţie. Procurorii nu au găsit însă probe incriminatorii la adresa primarului general.

„Ai adus ceva bani?”

Solomon Wigler a fost înregistrat audio-video în timp ce cerea sau primea mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei, el spunându-i la un moment dat unui om de afaceri: „Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?”. În referatul procurorilor se face referire la mai multe sume de bani cerute de Wigler unui om de afaceri, acestea totalizând 230.000 de euro. Cei 230.000 de euro ar fi fost ceruţi de Wigler în perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, sumă din care ar fi primit, în mai multe tranşe, 204.000 de euro, de la omul de afaceri, denunţător în cauză. Wigler ar fi promis că va interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului general şi consilieri din CGMB, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora, în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri. „Aceste hotărâri vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale necesare edificării a trei supermarketuri pe raza municipiului Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria Municipiului Bucureşti”, a precizat DNA. Solmon Wigler ar fi primit suma totală de 150.000 de euro în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-09Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
09 Iun 2015

OPRESCU-HIRSCH IL INVATZA PE SOLOMON.....BA PRIETENE...CAND VINE PULIMEA CU SPAGA TRIMITE-I LA CASA DE SCHIMB....500DE EURO SUNT 666DE DOLARI(NUMARUL KUSHER) ....SE INCURCA PROCURORII DACA-I PUI SA FACA SOCOTELI....UITE ASA AM CUMPARAT EU DIN SPAGA JUMATATE DE INSULA IN GRECIA SI NU S-A PRINS NICIUN FRAIER.....HA HA HA...STUPID PEOPLE....AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA...LA NOI...DEMOCRATIA E CEVA KUSHER...DACA AVEM VOIE SA CIORDIM....TZAPTZARAP MANKATZASHHHHH
PENTRU CARACATITA
10 Iun 2015

Sa vina doctor Ciomu la primarie si rezolva tot .
ZAMFIRACHE
10 Iun 2015

Cand ajunge DNA-ul la directorul executiv cu bugetul din Primaria Capitalei, Vasile Savoiu? Stiu toti angajatii din primarie cat fura asta si cati bani isi trage din impartirea bugetului catre institutiile subordonate CGMB. Vasile Savoiu cred ca e la egalitate cu Wigler la furaciuni, sau poate ca il si intrece. Hai DNA-ul!
ALINA ZAMFIR
11 Iun 2015

Fara escrocul Vasile Savoiu, care tine cheia banilor in primarie, nici Wigler, nici chiar Oprescu n-ar fi putut fura nimic. Savoiu, in complicitate cu directoarea Geta Dragoi instaleaza oameni buni la toate in posturile de conducere din primarie si din institutiile subordonate. Eu cunosc foarte bine situatia de la Biblioteca Metropolitana unde prin manevrele efectuate de Savoiu si Dragoi a fost instalata o conducere mafiota (Anca Rapeanu, despre care exista suspiciuni rezonabile ca este una dintre amantele lui Savoiu, Ovidiu Dragulinescu, un impostor care fura pana si benzina din rezervoarele masinilor din BMB, Gabriela Constantinescu, o mamaie destinata a fi tap ispasitor in fata anchetatorilor) care a adus institutia in sapa de lemn, deoarece nu fac decat sa alimenteze firmele capusa trimise de Savoiu. Sper sa-i vad cat mai curand langa Moni Wigler !
ESCU
12 Iun 2015

Si eu cunosc situatia de la Biblioteca Metropolitan Bucuresti. Conducerea mafiota formata din Rapeanu Anca, Dragulinescu Ovidiu si Constantinescu Gabriela s-a inconjurat de persoane cu studii medii sau analfabete care au devenit persoane de incredere, persoane cu drept de decizie care taie si spanzura tot ce misca in biblioteca. -Chisescu Cristina, referent studii medii, responsabil cu sanatatea si securitatea muncii este in acelasi timp secretara personala a Ancai Rapeanu, sefa a muncitorilor si femeilor de servici din cadrul Serviciului Juridic. Resurse umane. Administrativ., este responsabila cu intocmirea foilor de pontaj pentru toti salariatii din Serviciul Juridic. Resurse umane. Administrativ, desi in cadrul serviciului este un jurist si un referent resurse umane studii superioare. De fapt mana dreapta si cainele de paza al managerului Rapeanu Anca. -Stanciu Alina, magazine studii medii, este mana dreapta a lui Dragulinescu Ovidiu, intocmeste foile de parcurs pentru masinile institutiei, elibereaza bonurile de combustibil, stabileste traseul masinilor, intocmeste foile de pontaj pentru salariatii din cadrul Serviciului Achizitii Publice. Gestiune Imobiliara, serviciu care in momentul de fata e format din 3 persoane (un maziner, un curier si un bibliotecar studii superioare, gradul I), desi in R.O.F. acest serviciu are 9 posturi. Apropos de Dragulinescu Ovidiu, se pare ca acum nu mai foloseste in scop personal Amarok-ul, ci Dacia Solenza cu nr. B-37-BMB. Vorba lui Farfuridi “Dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele... esentiale... Din aceasta dilema nu puteti iesi... Am zis!” Domnule director, cand o sa va vedem la volanul Volkswagen-ului Crafter B-97-WEF? -Constantinescu Gabriela are 2 maini drepte, asta poate si din cauza ca ea este sefa la compartimentul financiar-contabilitate, o mana dreapta la financiar si o alta mana dreapta la contabilitate. Una din maini
ESCU
12 Iun 2015

continuare Una din mainile drepte este Butuc Jeni, bibliotecar cu studii medii, pensionata de la 1 decembrie 2014, angajata in prezent cu contract civil (gurile rele spun ca i-a fost prelungit contractul civil pana la 31.12.2015). Pana acum aprox. 2 ani, aceasta Butuc Jeni afirma ca ea abia asteapta sa iasa la pensie si ca din momentul in care are decizia de pensionare nu mai sta nicio clipa. Se pare ca nu i-a luat numai biroul fostei contabile Brezoiu Petruta, i-a luat si methnele acesteia. Cea de-a doua mana dreapta este Mititelu Dorina, ea e contabila, dar tot cu studii medii. Si ea acum vreo 2-3 ani vroia sa iasa la pensie anticipat, cica se saturase. Anul acesta ar trebui sa iasa la pensie pentru limita de varsta. Oare o sa ramana si ea cu contract civil? Impreuna cu cele 2 maini drepte, Constantinescu Gabriela face totul ca sa n-o supere pe Rapeanu Anca. -Radu Liliana este sefa Biroului Relatii Publice. Referinte Online si conform R.O.F., printre multe alte atributii, trebuie sa promoveze imaginea institutiei, sa coordoneze si sa raspunda de site-ul institutiei, sa redacteze, sa coordoneze comunicatele institutiei. In acesta calitate Radu Liliana a intocmit in anul 2013 un referat prin care solicita incheiere unui contract civil cu o persoana care sa preia atributiile ei. Referatul a fost aprobat, s-a incheiat contractul civil, fapt mentionat si in Raportul P.M.B.-D.A.P.I. Astfel Radu Liliana a putut sa se intoarca la statutul ei de bibliotecar la Filiala Nichita Stanescu. Inteleg ca Radu Liliana era depasita de atributiile biroului al carei sefa era atata timp cat ea la chiuveta zice ghiveta, la toaleta zice tualeta. Si astfel Radu Liliana, pentru calitatile enumerate mai sus si pentru faptul ca face ceea ce i se spune de catre conducerea mafiota, a fost recompensata in luna decembrie 2014, devenind pe langa sefa Biroului Relatii Publice. Referinte Online si sefa Serviciului Servicii Publice. Circulatia Documentelor si Evidenta Utilizatorilor. Pe int
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine