2019-12-14 15:58

NASA. Edgar Mitchell, al şaselea astronaut american care a păşit pe lună, a murit la 85 de ani

 |  11:21
NASA. Edgar Mitchell, al şaselea astronaut american care a păşit pe lună, a murit la 85 de ani

Florentin Dincă

Edgar Mitchell, al şaselea astronaut american care a păşit pe lună, a murit la 85 de ani, în Florida, a anunțat NASA. Născut în Texas la 17 septembrie 1930, Mitchell a murit după o scurtă suferință, a declarat familia sa.

"Astronautul Edgar Mitchell, pilot al modulului lunar Apollo 14, a murit într-un spital din West Palm Beach, Florida, în ajunul celei de-a 45-a aniversări a aselenizării sale pe Lună. Edgar a fost unul dintre cei doisprezece bărbați care au pășit pe Lună și a contribuit la schimbarea percepției pe care o avem despre locul nostru în univers", scrie într-un comunicat Agenția spațială americană.

Edgar Mitchell a decolat de la centrul spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, pe 31 ianuarie 1971, la bordul Apollo 14, devenind al șaselea astronaut care ajunge pe Lună. Însoțit de Alan Shepard și Stuart Roosa, Edgar Mitchell a fost responsabil pentru pilotarea modulului lunar Antares, care a aselenizat pe craterul Fra Mauro de pe satelitul natural al Pământului, la 5 februarie 1971. Împreună cu Alan Shepard, primul american ajuns în spațiu, Mitchell a avut sarcina de a evalua suprafața lunară pentru a efectua teste de comunicare și a face fotografii.

Edgar Mitchell era ultimul astronaut în viață dintre membrii misiunii Apollo 14. Stuart Roosa stingându-se în 1994, iar Alan Shepard în 1998. Mitchell a părăsit NASA în 1972, înainte de a înființa în 1973 Institutul de științe noetice, potrivit Agerpres. Autor al mai multor cărți, opiniile sale heterodoxe au fost uneori controversate, mai ales atunci când a spus că, în opinia sa, unele obiecte zburătoare neidentificate ar putea aparține unor vizitatori de pe alte planete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray