2020-03-28 17:59

Negoiță se jură că nu fură, după ce Curtea de Curtea de Conturi l-a prins cu oul un gură

 |  14:38
Negoiță se jură că nu fură, după ce Curtea de Curtea de Conturi l-a prins cu oul un gură

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, se jură că nu a furat și că raportul Curții de Conturi, apărut recent în presă, este făcut de Liviu Dragnea, prin intermediul oamenilor, pe motiv că nu mai era de partea lui. Pe de altă parte, documentul oficial spune clar că Primăria Sector 3 a decontat lucrări neexecutate. Mai mult, Departamentul de Lupta Antifraudă a anunțat că va verifica cum sa derulat anveloparea blocurilor în Sectorul 3 cu fonduri europene.

Ziarul Puterea a relatat, pe data de 4 februarie,  faptul că inspectorii Curții de Conturi au găsit nereguli în ceea ce privește reabilitarea termică din  Sectorul 3 al Capitalei. 

Facturi false, duble sau cu prețuri excesive, sunt indicatorii de fraudă găsiți de Curtea de Conturi în proiectele de reabilitare termică pe fonduri europene derulate de Primăria Sectorului 3 condusă de Robert Negoiță. Neregulile descoperite au fost transmise Departamentului pentru Lupta Antifraudă, potrivit raportului Curții de Conturi privind finanțele publice dat publicității zilele acestea. 

Printre neregulile descoperite de Curtea de Conturi, în raportul pe 2018 se numără: 

”În cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din sectorul 3”: au fost constatate cheltuieli neeligibile declarate CE în valoare de 11.546 mii lei, rezultate din calculul eronat în cadrul situațiilor de lucrării a cantității pentru articolul CI83, schela tubulară fiind mărită în mod eronat, iar valoarea totală, decontată contractorilor. În cadrul situațiilor de lucrări au fost incluse și decontate unele materiale care nu se regăsesc în lucrările realizate. Pentru activitatea „Demontare, remontare aparate exterioare de climatizare” au fost solicitate și decontate cantități de materiale egale cu greutatea stabilită pentru fiecare aparat demontat/remontat. Valoarea totală a cheltuielilor neeligibile identificate pentru proiectele aflate în eșantion fiind de 2.778 mii lei”, se arată în raport. 

Acestea sunt singurele informații detaliate în raport.

În 2017-2018, la primul apel pe POR, Primăria Sectorului 3 a semnat 38 de contracte, pentru reabilitarea a aproape 280 de blocuri, valoarea finanțării fiind de circa 480 milioane lei, din care 285 milioane lei fonduri europene nerambursabile. 

La al doilea apel, în 2018, Primăria Sectorului 3 a mai semnat încă 27 contracte de finanțare în valoare de aproape 500 milioane lei din care finanțare nerambursabilă circa 280 milioane lei.

"Când am avut curajul să îmi asum o poziție diferită față de cea a zeului PSD-ului, Liviu Dragnea, am avut parte de foarte multe nedreptăți, abuzuri, controale. Au întocmit un raport care crează mari dificultăți atât nouă, cât și Ministerului Dezvoltării. Vom contesta în instanța acel raport. Este cât se poate de rău intenționat acest raport. E adevărat că am primit o corecție de 5%, dar asta se găsește în aproape toate contractele. Nici măcar nu ne-au cerut punct de vedere, l-au dat la presă. Cum a scăpat acest raport în presă. Primăria Sector 3 nu deține acel raport", a declarat astazi Robert Negoita. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Feb 2020

domnul jigodie a ales sa denigreze psd ul pentru a nu si atrage DENEAUL lui johanes asupra sa
CIUMA ROSIE
12 Feb 2020

oricum o sa-l ia dracu pentru ce a facut la sect3 cu Prigoana si alti infractori
BEBICA
12 Feb 2020

O FI OUL LUI NASTASE ?
VERONICA
12 Feb 2020

Pe jegul asta împuțit de la sect3 nu l întrece nimeni in minciuna .. înțelege jegule ca nu poți minții și prosti la nesfârșit .. du-te la pușcărie ca acolo ți e locul și tu și împuțită aia de firea .. uaaaa
,,VERONICA''
13 Feb 2020

,Imputita zici,,dar Firea ce a furat bai nemernica nazi?A furat case cu acte false sau are vreo evaziune fiscala de pe chiriile de la case ?Firea i tu afurisita bai nazi!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine