2019-10-23 16:25

NEW YORK TIMES, articol în limba română: „Tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi”

 |  00:15
NEW YORK TIMES, articol în limba română: „Tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi”

Guvernul român nu a folosit, cel puţin, justificările obişnuite atunci când a adoptat o măsură care slăbea pedepsele aplicate oficialilor pentru corupţie - că unge roţile birocraţiei muribunde, că creşte salariile funcţionarilor prost plătiţi, că răsplăteşte iniţiativa.

El a acţionat pe furiş, în noaptea de 31 ianuarie, printr-o ”ordonanţă de urgenţă” ,care nu are nevoie de aprobarea Parlamentului, comentează The New York Times într-un editorial, ziarul publicând vineri - în limba română - articolul ”În România, tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi”, cu mărturii ale românilor despre corupţie, informează News.ro.

Singura urgenţă evidentă era că o mulţime de oficiali au fost acuzaţi de corupţie, inclusiv omul care deţine adevărata putere, din spatele Guvernului social-democrat, comentează vineri, în ediţia online, comitetul editorial al ziarului american, într-un editorial intitulat ”Romanians Against Corruption”, text care urmează să apară sâmbătă în ediţia naţională tipărită.

Corupţia este adânc răspândită în România. Însă, în ultimii ani românii au fost încuraţi de succesul unei agenţii speciale, Direcţia Naţională Anticorupţie, care a adus mii de cazuri în tribunal, inclusiv unele implicând oficiali de rang înalt.

DRAGNEA, comparat cu liderii aleși în Ungaria și Polonia

 

Printre ei se află şi Liviu Dragnea, puternicul conducător al social-democraţilor, care nu poate fi premier deoarece ispăşeşte o condamnare cu suspendare pentru fraudă electorală şi este acuzat de abuz de putere. Partidul său a câştigat decisiv alegerile din decembrie, la un an după ce a fost înlăturat de la putere prin proteste similare. La fel ca liderii aleşi în Ungaria şi Polonia, social-democraţii şi-au considerat victoria un mandat să facă orice este necesar pentru a-şi atinge obiectivele, scrie cotidianul american, citat de News.ro.

Pe de altă parte, în articolul ”În România, tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi”, publicat în ediţia online de vineri, Palko Karasz scrie că ”în timp ce protestele se intensificau în cursul săptămânii trecute, The New York Times a cerut românilor să descrie situaţii în care au avut de-a face cu corupţia. Au vorbit despre mita de zi cu zi — în spitale, şcoli şi instituţii publice. Unii dintre ei sunt descurajaţi spunând că este o problemă adânc înrădăcinată cultural. Mulţi sunt înfuriaţi de ordonanţa de urgenţă de care ar fi beneficiat direct unii politicieni proeminenţi şi se tem că astfel este frânată lunga luptă împotriva corupţiei pe care o poartă ţara”.

”După apelul iniţial pentru relatările românilor, am continuat cu întrebări despre proteste. Mărturiile de mai jos au fost condensate şi editate pentru claritate. Majoritatea răspunsurilor ne-au fost trimise în limba engleză”, precizează ziarul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-11Parerea ta...

MAFIA PSD
11 Feb 2017

ORGANIZATIA MAFIOTA PSD A DISTRUS ROMANIA DIN TEMELII , EA AVAND SUSTINEREA ANALFABETILOR , INCULTILOR , TZIGANILOR , PUSCARIASILOR , PENSIONARILOR SCLEROZATI , JEGURILOR DIN PRIMARII , BIROCRATILOR , SPAGARILOR , ASISTATILOR SOCIAL SI A TV.DE PARTID TRANSFORMATE IN COCINE DEZINFORMATOARE HAZNAUA 3 SI WC. ROTV , WC B1 .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray