2020-01-28 16:47

Nicuşor Constantinescu, căutat cu mandat de arestare

 |  23:01
Nicuşor Constantinescu, căutat cu mandat de arestare

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis luni cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv şi au dispus emiterea pe numele lui Nicușor Constantinescu a unui mandat de arestare pentru 30 de zile. DNA îl vrea pe şeful Consiliului Judeţean Constanţa după gratii pentru că nu a revenit în ţară la termenul stabilit după ce a fost operat în SUA.

Tribunalul Bucureşti a respins, totodată, cererea avocatului preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa de încuviinţare a părăsirii ţării, formulată după ce procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, motivând că acesta nu a revenit în ţară la data stabilită în cadrul controlului judiciar, respectiv 11 iunie. Decizia de arestare preventivă nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Dacă hotărârea va fi menţinută de instanţa superioară, magistraţii vor emite un mandat internaţional de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu. Avocatul edilului constănţean a arătat, luni, la Tribunalul Bucureşti, că o eventuală întrerupere a tratamentului pe care îl urmează Nicuşor Constantinescu în SUA, unde a fost operat, i-ar pune viaţa în pericol.

„Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat în presă, inclusiv săptămâna trecută, care arată starea medicală gravă, obiectiv vorbind, în ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, faptul că acesta nu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, în sensul că acesta nu se poate deplasa în momentul acesta, cu drena pe care o are montată, pe o distanţă aşa de mare, dintre România şi Statele Unite ale Americii”, a declarat avocatul Marius Mocanu, după terminarea procesului de la Tribunalul Bucureşti. Preşedintele CJ Constanţa arăta, într-un comunicat transmis prin intermediul avocatului său, că DNA îl acuză că s-ar sustrage urmăririi penale şi că a cerut arestarea sa preventivă, deşi el a fost operat şi se află într-un spital din SUA.

Mazăre: Nicuşor e „cu furtunul în burtă”

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că DNA este „preocupată” să-l aducă în ţară pe şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, deşi acesta a fost operat în SUA şi este „cu furtunul în burtă”. „Aţi văzut ce preocupări are (n.r. - DNA), să-l aducă pe Nicuşor operat cu prostata, cu glandele, cu tot scos din burtă, dar nu are preocupare să vadă unde sunt banii şi cum sunt banii şi cum a intervenit şi dacă a intervenit şi de ce nu a respectat procedura (n.r. - se referă la cazul Mircea Băsescu)”, a declarat, luni, Radu Mazăre, la finalul şedinţei Consiliului Local. „Ştiu că a trimis de la şeful clinicii de chirurgie robotică de la John Hopkins, care spune exact care este situaţia lui, faptul că încă mai drenează, nu poate începe radioterapia, iar căţelele astea de la DNA au problema cu Nicuşor Constantinescu să-l aducă cu plosca şi cu pamperşii. Nici nu cred că există vreo companie care să-l transporte”, a afirmat Mazăre.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce nici unul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi. Şeful CJ Constanţa mai este judecat, din octombrie 2008, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri în care mai sunt acuzaţi primarul Radu Mazăre şi alte 35 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine