2020-01-26 01:10

Nicușor Constantinescu, condamnat la 15 ani de închisoare

 |  16:32
Nicușor Constantinescu, condamnat la 15 ani de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul împăduririlor. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Este vorba despre dosarul în care Constantinescu a fost judecat de punerea în aplicare a unor hotărâri CJC privind amplasarea perdelelor forestiere de protecție agricolă și plantarea de pomi fructiferi. În același caz, Nicușor Constantinescu a fost judecat și pentru asigurarea de locuințe pentru medici de renume transferați la Constanța pentru a profesa la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Printre altele, Constantinescu este acuzat pentru că... oile și caprele au mâncat copacii plantați în cadrul acestor programe. O altă acuzație este legată de faptul că mai mulți pomi fructiferi ar fi fost plantați în curțile bisericilor, școlilor, grădinițelor și ale altor instituții, și nu pe câmp, sau pentru că a încurajat plantarea de pomi fructiferi în rândul elevilor și asistaților social. Alături de Constantinescu, au fost trimiși în judecată alte 18 persoane fizice și juridice. Printre acestea se numără mai mulți foşti sau actuali angajați CJC şi ai Regiei Autonome Județeane de Drumuri și Poduri (RAJDP - instituție din subordinea CJC care s-a ocupat de plantări), Felicia Tăicuțu, Titi Cenușă, Adrian Gâmbuțeanu, Gică Ene, Ionuț Țițimeaua, Tudorel Pârvu, Bogdan Dima Gavrilă, Lucian Simion, Constantin Vlăducă, notarul public Ruxandra Darie, fostul primar al comunei Lipnița Florin Onescu, secretarul aceleiași comune, Nela Geileanu, și mai mulți oameni de afaceri din Constanța (Costică Zelcă, Victor Aurelian Coman, Daniel Dan Popa). De asemenea, printre persoanele juridice implicate în acest dosar se află RAJDP, și societățile comerciale Rom Coman SRL și STOP SRL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-29Parerea ta...

ANONIM
29 Iul 2016

In cazul lui Nicusor Constantinescu o fi verificat cum se cuvine dosarul, procurorul general Augustin Lazar ?
ANONIM
29 Iul 2016

Considerati ca domnul Nicusor Constantinescu ar putea fi victima unei actiuni de xes ca urmare a unei oportunitati ivite intre Tariceanu si Basescu ?
ANONIM
29 Iul 2016

Cititi si voi la comentariul anterior "exces" in loc de "xes" ?
GIGI DOBROJANSKI
29 Iul 2016

tov anonim trebuia sa vi sa traiesti si sa muncesti in jud CTA in mandatul lui N. C.. ACEST INDIVID AR FI FOST CONDAMNAT PE VIATA IN ORICE TARA DEMOCRATA la cat rau a facut. Ceausescu il condamna la moarte ca pe criminalul in serie RAMARU. Avenit in DOBROGEA in tenesi de carpa si izmene nespalate de ani si are acum averi fabuloase. Miron Cosma -alt criminal- spunea la TV ca cel mai bogat RO nu e Tiriac ori Patriciu ,ci N. Constantinescu avand 3 miliarde de dolari in banci straine. TOV Anonim lasa-l tu pe Base si pa aia de la teveurile VARANULUI si vezi dezastrul lasat de gasca de la CT. 15 ani sunt putini...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine