2020-08-13 05:36

Nicuşor Constantinescu, din Istanbul direct în arestul Capitalei

 |  19:51
Nicuşor Constantinescu, din Istanbul direct în arestul Capitalei

Gilda Popa

Tribunalul Bucureşti a confirmat, joi, mandatul de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa urmând a fi dus la arest, fie la poliţie, fie la una dintre unităţile aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Edilul constănţean a revenit în ţară, după circa şase luni de tratament în Statele Unite. El a aterizat joi pe Aeroportul “Henri Coandă” din Bucureşti în jurul prânzului, cu o cursă de la Istanbul şi a fost adus, în aceeaşi zi, de poliţişti la Tribunalul Bucureşti, unde a fost audiat pentru confirmarea mandatului de arestare.

Oamenii legii urmează să stabilească, în funcţie de starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu, dar şi de domiciliul său, locul în care preşedintele suspendat al CJ Constanţa va fi încarcerat.  Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat că pe numele clientului lor există un al doilea mandat de arestare în lipsă emis de Tribunalul Constanţa. Nicuşor Constantinescu a fost audiat, joi, vreme de ore în şir la Tribunalul Bucureşti, unde a declarat că a fost în mai multe oraşe din SUA pentru a-şi trata cancerul şi că se ştia tot timpul unde era, iar în Turcia a mers la recomandarea medicilor americani. “Dosarele de la DNA Constanţa şi DNA Bucureşti sunt cauze pentru care am fost reţinut, adus cu surle şi trâmbiţe şi televiziune. Ulterior, două instanţe m-au eliberat pentru lipsă de probe. (...) N-am fost citat legal în America. Am fost în San Francisco, Baltimore, Maryland, pentru cancerul meu. Speranţa mea de viaţă este de maximum cinci ani”, a spus edilul constănţean în  faţa instanţei. Privind procedura de extrădare, Nicuşor Constantinescu spune că a fost chemat în SUA în faţa autorităţilor judiciare, unde a mers cu avocata Ilona Vale şi a prezentat documente medicale similare cu cele depuse în dosarele din România. “După verificarea lor, America a respins cererea de extrădare”, a mai spus Constantinescu în faţa instanţei. El a mai susţinut că, pe 25 octombrie a mers singur la Poliţia Aeroportului Istanbul, ştiind de la avocatul său că este pe lista Interpolului. “Am convenit să vin în România în mod voit şi neconstrâns de nimeni, la ora clar stabilită, ceea ce am şi făcut”, a spus, în încheiere, Nicuşor Constantinescu.

DNA doreşte lichidarea mea!”

Joi, la Tribunalul Bucureşti, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au arătat că multitudinea de acte medicale aduse din SUA, Turcia şi Germania dovedesc cu certitudine că clientul lor are cancer, că plecarea sa a fost motivată efectiv de o agravare a condiţiei medicale şi că, la primele semne de ameliorare, a revenit singur în ţară. În ultimul cuvânt, Nicuşor Constantinescu a spus că DNA ar dori “lichidarea” sa fizică. “Am plecat din România anunţat, în speranţa de a-mi prelungi durata de viaţă. La cum pun ei problema, chiar şi acum, nu pot decât să cred că vor lichidarea mea fizică”, a declarat Contantinescu. Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a fost reţinut, marţi, de autorităţile din Turcia, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentele necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat. Nicuşor Constantinescu ar fi stat în Turcia mai bine de o săptămână, după ce a petrecut circa şase luni la tratament în Statele Unite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-06Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
06 Noi 2014

Ce atata circ,faptele penale nu se scuza daca te-ai zgariat la basca si fugi in USA la croitorie miliardarul-porcusor vine la rotisor(o sa avem cocos cu purcel la frigare)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz