2020-05-25 07:55

Nicușor Constantinescu, trimis în judecată într-un nou dosar de abuz în serviciu

 |  13:07
Nicușor Constantinescu, trimis în judecată într-un nou dosar de abuz în serviciu

Procurorii Dna l-au trimis în judecată pe Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, într-un nou dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave.

În acest caz au mai fost deferiţi justiţiei Titi Cenușă, fost arhitect-șef în cadrul CJ Constanța, și Ioan Ichim, administrator al unei societăți comerciale.

„În perioada iulie 2007 — aprilie 2013, Nicușor Constantinescu și Titi Cenușă, prin acțiuni concertate, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul derulării unui acord de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică "Documentație cadastrală și înscriere în cartea funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geospațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit anchetatorilor, „Nicușor Constantinescu și Titi Cenușă au coordonat acțiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și comunale din județul Constanța către o societate administrată de Ioan Ichim”.

„Frauda în dauna bugetului județului Constanța s-a realizat prin efectuarea de către Nicușor Constantinescu în mod coordonat a unor plăți nelegale în valoare totală de 11.621.345 lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de Ioan Ichim pentru lucrări de cadastrare a drumurilor județene, susțin anchetatorii. Restul plăților au fost făcute din bugetul CJ Constanța în mod indirect, prin alocări bugetare către 45 de comune, care la rândul lor au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiași societăți comerciale, pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale. Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nicio utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate (fictive). Toate aceste lucruri s-au produs în condițiile în care societatea administrată de Ioan Ichim nu a predat niciodată beneficiarului produsele care au făcut obiectul procedurii de achiziție publică organizată de CJ Constanța, iar niciuna dintre situațiile de plată/decont rectificativ, anexată facturilor, nu cuprinde, în condițiile legii, cantitățile și prețurile unitare ale serviciilor de cadastru care au fost achiziționate în baza acordului”, precizează procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-25Parerea ta...

ANONIM
25 Noi 2016

ACEST INDIVID INPREUNA CU RADU MAZARE AU JEFUIT ANI DE ZILE CONSTANTA DEVENIND MEMBRII MARCANTI AI ORGANIZATIEI MAFIOTE p.s.d. PENSIONARII DIN CONSTANTA ERAU MASA DE MANEVRA A ACESTOR IMPOSTORI CARE PRIMEAU UN PUI CONGELAT LUNAR IN SCHIMBUL VOTULUI DIN PATRU IN PATRU ANI.
CROCODILUL FLAMAND
25 Noi 2016

CU CE PERSONAJ SINISTRU DE LA TELE-LOVITURA DE STAT SEAMANA NICUSOR PORCUSOR?........SA FIE BRUCAN-STUPID PEOPLE?......BAI BRUCANE.....STII CA AI GRESIT-O CU MINE....BRUCAN DE CONSTANTA......NEPOTUL NICUSOR-PORCUSOR.....SA FIE VREO LEGATURA?......OARE?.......ASA UN PIC ?....SAU MAI MULT...ORACOLUL DIN DAMAROAIA ARE RUDE LA MALUL MARII?,,,,,,,,,,,,,YES...OF COURSE.........EU ASA AS ZICE...AM DREPTUL LA O PARERE NU-I ASA?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine