2020-07-05 17:46

Nicușor Dan a chemat în JUDECATĂ Primăria Capitalei în cazul Parcul Cișmigiu

 |  14:04
Nicușor Dan a chemat în JUDECATĂ Primăria Capitalei în cazul Parcul Cișmigiu

Nicuşor Dan anunţă că a chemat în judecată Primăria Capitalei, după ce Municipalitatea nu i-a prezentat în termenul legal documentaţia tehnică pentru proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu, potrivit Agerpres.

"Am chemat în judecată Primăria Capitalei pentru Parcul Cişmigiu, aşa cum am promis. În 13 august am solicitat Primăriei să ne comunice documentaţia tehnică pentru Parcul Cişmigiu, în care ar urma să se construiască alei betonate largi peste rădăcinile copacilor. Documentaţia ar fi trebuit să stea la baza Hotărârii Consiliului General pentru indicatorii tehnico-economici, dar nu a fost făcută publică. Primăria nu a răspuns în termenul legal de 30 de zile. Am formulat acţiune la Tribunalul Bucureşti", a scris pe facebook deputatul Nicușor Dan.

În urmă cu o lună, pe 3 septembrie, edilul Capitalei, Gabriela Firea, afirma că proiectul de restaurare a Parcului Cişmigiu nu vizează înfiinţarea unor noi spaţii comerciale sau defrişări de arbori pentru realizarea de restaurante şi anunţa, totodată, că îi va da în judecată pe cei care continuă astfel de "minciuni".

Nicuşor Dan a replicat ulterior că o prezentare publică a proiectului de restaurare a Parcului Cişmigiu ar pune capăt speculaţiilor. "A trecut deja o lună de când societatea civilă îi cere Gabrielei Firea proiectul tehnic în baza căruia s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Parcului Cişmigiu, în valoare de 10 milioane euro. Comunicarea în spaţiul public a proiectului tehnic ar pune capăt oricăror speculaţii şi ar dovedi cine are dreptate", spunea el.

Pe 12 septembrie, preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţa depunerea unei plângeri prealabile la Primăria Capitalei, prin care solicita anularea hotărârii privind reabilitarea peisagistică a Parcului Cişmigiu, deoarece nu a fost respectată transparenţa decizională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz