2020-07-07 00:31

Noi DOTĂRI pentru Armata română: aproape 3.000 de camioane militare IVECO

 |  20:10
Noi DOTĂRI pentru Armata română: aproape 3.000 de camioane militare IVECO

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat miercuri că a fost semnat un prim contract cu o companie italiană pentru achiziţia de platforme de transport pe roţi, echipamente care vor intra în înzestrarea Armatei României, scrie Agerpres.

Documentul a fost semnat marţi de locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente şi reprezentantul operatorului economic IVECO Defence Vehicle SPA din Italia, potrivit unui comunicat al MapN.

Acest contract subsecvent are o valoare de peste un miliard de lei, fără TVA, se va derula pe o durată de 4 ani şi prevede achiziţia unui număr de 942 de platforme.

"Furnizorul are obligaţia ca produsele livrate în baza contractului subsecvent să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România, în conformitate cu Planul de realizare a capabilităţilor privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor şi asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a acestora", arată ministerul.

Valoarea obligaţiei de compensare asumată de furnizor (offset) este de cel puţin 80% din valoarea, fără TVA, a contractului.

"Capabilităţile privind nivelul de implicare a industriei naţionale în realizarea produselor se vor realiza în baza acordului de compensare, ce se va încheia de către IVECO Defence Vehicle SPA Italia cu OCATS (Oficiul de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială) în baza OUG nr. 189/2002", menţionează MapN.

Conform comunicatului, acordul cadru prevede, în total, cumpărarea a 2.902 platforme de transport pe roţi în diverse configuraţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

CETATEAN
09 Ian 2020

Fabrica de la Brasov , ce croseteaza ? Asta da afacerea
MADMAX
09 Ian 2020

Asa este! O bataie de joc pe banii cetatenilor!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Ian 2020

e buna ideea.cu 3000 de camioane de armata putem sa transportam caramizi pentru vilele lui Magureanu si alti capitalisti de cumetrie.Si trimitem facturile la NATO...tot asa face si MERKEL plateste conducta de gaze ruseasca din banii americanilor
COSMIN PLACINTA
11 Ian 2020

De ce nu se fac in Romania sa se dea de munca romanilor?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz