2020-04-08 13:06

Noi RESTRICȚII intră în vigoare de la ora 22.00. Tot ce trebuie să știți

 |  18:38
Noi RESTRICȚII intră în vigoare de la ora 22.00. Tot ce trebuie să știți

Noile restricții impuse de autorități în România, aflată din 14 martie în stare de urgență din cauza coronavirusului, intră în vigoare etapizat, începând de duminică seară de la ora 22.00. Astfel, de la această oră mall-urile rămân închise și se suspendă activitatea în cabinetele de stomatologie. Restricțiile de circulație în afara locuinței vor intra în vigoare de luni, 23 martie, ora 22.00.

Astfel, între orele 6 dimineața și 10 seara, se "recomandă” ca în afara locuinței casei să se facă pentru o serie restrânsă de motive, printre care mersul la serviciu, cumpărarea de produse, inclusiv pentru animale de companie, sau îngrijirea persoanelor în vârstă. Ministrul a precizat, de asemenea, că trebuie evitată formarea de grupuri mai mari de trei persoane care nu locuiesc împreună.

Aceste restricții - prevăzute de Ordonanța militară nr. 2 - vor intra în vigoare de luni, de la ora 22.00.

De duminică seară, însă, de la ora 22.00, vor intra în vigoare alte măsuri dispuse prin același act normativ, precum închiderea mall-urilor, suspendarea activității cabinetelor stomatologice și interzicerea intrării în România, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor.

Ordonanţa militară a fost publicată sâmbătă noapte în Monitorul Oficial.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) susține că singurul mod de a proteja persoanele cele mai vulnerabile în lupta împotriva coronavirusului este de a trata recomandările prevăzute în Ordonanța militară nr. 2 din 21.03.2020 „ca şi cum ar fi obligaţie”. 

„Plimbarea cu animalele de companie, urgenţe medicale, achiziţie de alimente – între orele 06.00 – 22.00 este obligatoriu să ieşi numai pentru aceste activităţi. De la 22.00 la 06.00 e obligatoriu, de la 06.00 – 22.00 e recomandare. Lumea să o trateze ca şi cum ar fi obligaţie. E foarte important acest lucru. (…) Mâine cei care merg la serviciu nu vor avea probleme, însă după ora 22.00 vor trebui să aibe document de la locul de muncă.

De la ora 22.00 oamenii trebuie să aibă la ei adeverință de la muncă, că ea e în cadrul celor 5 motive pentru care poate să fie în afară casei. În rest, ești obligat să stai acasă. E în interes profesional. Această adeverință trebuie semnată, ștampilată ca poliția să o valideze. Se poate circula cu această adeverință sau cu o declarație pe proprie răspundere”, a explicat șeful DSU.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-23

In legatura cu acest articol...

Modelul DECLARAȚIEI pe propria răspundere cu care vom putea ieși din casă

ALERTĂ. Al doilea DECES al unui pacient cu coronavirus, în România. Numărul persoanelor infectate a urcat la 433
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine