2020-04-10 03:51

Noi acuzaţii de şantaj aduse lui Dan Diaconescu, descinderi DNA la sediul Ursus din Calea Victoriei

 |  10:28
Noi acuzaţii de şantaj aduse lui Dan Diaconescu, descinderi DNA la sediul Ursus din Calea Victoriei

ProcuroriiDNA, poliţia şi Jandarmeria au descins, marţi dimineaţă, la sediul SC UrsusBreweries SA din Calea Victoriei, unde se caută probe cu privire la o nouăacuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi altor persoane în legătură cu oanchetă jurnalistică privind berea Redds produsă de Ursus.

Noiacuzaţii de şantaj aduse lui Dan Diaconescu, descinderi DNA la sediul Ursus JudecătoriaSectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua percheziţii la sediulsocietăţii care produce berea Ursus, în dosarul menţionat fiind puşi deja subînvinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei şi Doru Andrei CostinIuga.

Potrivit minutei, instanţa a autorizat efectuarea unor "percheziţiidomiciliare la sediul SC Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SABMiller, din Bucureşti, situat în Calea Victoriei nr. 145 - etajele 4 şi 5 (aşacum apare în actele societăţii), respectiv etajele 5 şi 6 (aşa cum apareinscripţionat în clădirea «Victoria Center»), sector 1,Bucureşti şi la punctul de lucru al SC Ursus Breweries SA, situat în str.Ştirbei Vodă nr. 26 - 28, et. 7 şi 8, sector 1, Bucureşti".

Astfel, marţi dimineaţă, procurorii DNA însoţiţi de jandarmi şipoliţişti au descins în locaţiile autorizate de instanţă unde caută noi probeîn legătură cu o nouă acuzaţie de şantaj adusă lui Dan Diaconescu şi lui SilviuAlupei.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că ar fi vorba despre un noudosar de şantaj deschis pe numele lui Diaconescu , în care procuroriianticorupţie s-ar fi autosesizat în legătură cu o anchetă jurnalistică din 2009a lui Alupei, legată de berea Redds produsă de Ursus.

Potrivit surselor citate, acea ancheta jurnalistică ar fi mascat de faptun eventual şantaj la adresa companiei de bere.

Atunci, Silviu Alupei ar fi susţinut că berea Redds ar conţine anumiţi compuşidăunători organismului deprinşi din procesul de fabricaţie motiv pentru careUrsus a şi retras această bere de pe piaţă timp de aproape un an.

În legătură cu aceste acuzaţii, procurorii caută, cel mai probabil, uncontract de sponsorizare sau o dovadă că de la societatea Ursus au plecat banicătre societăţile lui Dan Diaconescu.

Conform aceloraşi surse, în perioada 6 - 13 august, Garda Financiară aefectuat un control de fond la toate societăţile patronate de Diaconescu, darnu s-ar fi găsit nereguli. În schimb, în urma controlului Garda Financiară arfi dispus ca Diaconescu să aducă actele contabile ale societăţilor pe care ledeţine pentru perioada 2004 - 2008, ceea ce nu s-a întâmplat încă pentru căangajaţii acestuia sunt în concediu.

Într-un alt dosar, Dan Diaconescu este cercetat alături de fostulrealizatorul OTV Doru Pârv în legătură cu .

Cei doi au fost arestaţi preventiv în 23 iunie. Două zile mai târziu,Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţiile lor, a decis punerea în libertatea lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv. Celdin urmă a fost eliberat în 4 august.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie 2009, DanDiaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şirealizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarulcomunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui DorelPârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentrua nu dezvălui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoarepentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averinejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite".

Primarul ar fi plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei lui Doru Pârv,potrivit procurorilor.

Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare, tot pentru şantaj, alături deMihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană. În aprilie 2005,Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat peomul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care arfi primit 4.500 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine