2020-02-18 18:18

Nota de plată a modernizării parcului Drumul Taberei a ajuns la aproximativ 23 de milioane de euro. Gabriel Mutu dă 6 milioane de euro pentru întreținerea parcului

 |  10:20
Nota de plată a modernizării parcului Drumul Taberei a ajuns la aproximativ 23 de milioane de euro. Gabriel Mutu dă 6 milioane de euro pentru întreținerea parcului

După 17 milioane de euro investiți în modernizarea parcului şi doi ani de la inaugurare, Administraţia primăriei sectorului 6 a decis să aloce aproximativ șase milioane de euro pentru întreținerea parcului Drumul Taberei.

Primăria Sectorului 6 al Capitalei, condusă de Garbiel Mutu, a atribuit la sfârșitul anului trecut un contract de întreținere a parcului în valoare de aproximativ șase milioane de euro firmei de salubrizare Romprest. Contractul este valabil pe patru ani, potrivit anunțului de atribuire publicat de site-ul public de licitație. 

Potrivit caietului de sarcini atribuit, firma va primi acești bani pentru servicii de deszăpezire, servicii de întreținere spații verzi servicii de curățenie și igienizare servicii de reparații alei mentenanță echipamente.

Sub parc, Apa Nova administrează o reţea de canalizare! Parcul nu are sistem de canalizare. Din cei 17 milioane de euro primiţi de la Uniunea Europeană, constructorul nu a realizat unul. Apa pompelor de apă şi ploaia sunt absorbite natural, de pământ.

Vreme de cinci ani, conform legislaţiei proiectelor realizate pe fonduri europene, beneficiarul, adică primăria sectorului 6, nu poate face nicio modificare. Riscă să returneze banii. 

„La Parcul Drumul Taberei, problema este mult mai complexă, în sensul că, în opinia mea proiectul a fost greşit de la bun început. Soluţiile tehnice pe care acei proiectanţi, arhitecţi le-au prezentat şi au şi devenit obligatorii au fost greşite. În acest moment, noi suntem puşi în situaţia în care, pentru a rezolva aceste probleme, fie trebuie să dăm bani înapoi, fie trebuie să cheltuim bani în plus. (...) Am avut o corecţie negativă pe care am fost obligaţi să o plătim şi se plăteşte. Sunt în jur de opt milioane de lei pe care îi plătim către Ministerul Dezvoltării pentru parcul Drumul Taberei", a declara Gabriel Mutu în 2016.

Mai exact, este vorba despre aleile din parc, care au fost prevăzute cu pietriş mărgăritar stabilizat cu răşină, materialul fiind unul care nu va rezista, necesitând intervenţii anuale, susţine edilul. Pentru a evita aceste cheltuieli, primăria a decis să înlocuiască acel material cu asfalt obişnuit sau dale de piatră, soluţia tehnică urmând să fie decisă în perioada următoare. Schimbarea proiectului tehnic iniţial presupune însă returnarea banilor primiţi pentru realizarea acestor alei, în total aproximativ opt milioane de lei, veniţi din fonduri europene.

Edilul Sectorului 6 a precizat că specialiştii din cadrul Primăriei Sectorului 6 vor analiza care este cea mai bună variantă pentru a înlocui actualul pietriş de pe aleile din parcul Drumul Taberei. În momentul în care se va demara această acţiune, parcul va fi închis în zonele unde se va lucra.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-13

Mai multe imagini:
Nota de plată a modernizării parcului Drumul Taberei a ajuns la aproximativ 23 de milioane de euro. Gabriel Mutu dă 6 milioane de euro pentru întreținerea parcului
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine