2019-10-14 13:59

NOUA LEGE privind ITP aduce vești proaste pentru proprietarii de mașini vechi

 |  11:08
NOUA LEGE privind ITP aduce vești proaste pentru proprietarii de mașini vechi

O nouă lege care îi va afecta pe toți proprietarii de masini vechi a apărut în Monitorul Oficial, efectele acesteia intrând în vigoare pe 20 mai, potrivit bugetul.ro.

La fiecare inspecție tehnică periodică (ITP), autoturismele vor trece sau nu de verificare în funcție de gravitatea defectelor pe care le au, potrivit unui act normativ care a apărut recent în Monitorul Oficial. Mai exact, autovehiculele vor putea trece de inspecție cel mult cu defecte minore, iar dacă va fi vorba de defecte mai grave, acestea vor trebui reparate în maximum 30 de zile. De asemenea, respectivul act normativ prevede că automobilele mai vechi de 12 ani vor necesita anual ITP.

În urma fiecărei verificări tehnice, autovehiculele vor trece de inspecție doar dacă au, în cel mai rău caz, defecte mici. Mai precis, „în cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției”.

Totuși, dacă la verificări vor fi găsite defecte majore sau defecte periculoase, mașinile nu vor trece de inspecție și proprietarii vor fi nevoiți să le repare în cel mult 30 de zile. „În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe majore, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială. În cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată deficiențe periculoase, se consideră că inspecția nu a fost trecută. Este necesară o nouă inspecție a vehiculului în maximum 30 de zile de la inspecția inițială”, se arată în noua lege.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-02Parerea ta...

ANONIM
02 Ian 2018

SOROS ESTE DE VINA CA ANALFABETII, INTERLOPII , TZIGANII SI GUNOAIELE SOCIETATII AU UMPLUT ROMANIA DE FIARE VECHI FACAND CURATENIE IN GERMANIA SI OLANDA DE VECHITURI. ASA VA SPUNE MAFIA PSD CARE TOT EA A PERMIS INTRAREA ACESTOR GUNOAIE PE ROTI IN ROMANIA. ACUM PLATITILE TAXE COLOSALE PENTRU ELE. NEMTII ISI FREACA MAINILE DE BUCURIE CA AU SCAPAT DE RABLE SI CU BANI IN BUZUNARE. NE MAI INTREBAM DE CE SUNT MAI DESTEPTI CA NOI. PENTRU CA AU GASIT FRAIERII.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray